Κρήτη | Στο Ρέθυμνο συνέχισε την περιοδεία του ο Υπουργός Τουρισμού

κρήτη-στο-ρέθυμνο-συνέχισε-την-περιοδ-1069363

Η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού , μέσα από μέτρα στήριξης, η αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών κυριάρχησαν στην διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου ο Υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κος Θεοχάρης  στο Σύλλογο Ξενοδόχων, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, με φορείς της Περιφέρειας και των δήμων του Νομού καθώς και το προεδρείο και  μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου , συζητήθηκαν εκτενώς τόσο οι επιπτώσεις του κορωνοΐού αλλά και τα μέτρα , όσο και οι μελλοντικές στοχεύσεις.

Οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου δήλωσαν το «παρόν» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ζήτησαν όμως και την στήριξη από πλευράς του κεντρικού κράτους στην προσπάθειά τους και κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα ζητώντας μέριμνα για άξονες όπως η ρευστότητα, τα εργασιακά , η αστική ευθύνη και οι προσαρμογές των πρωτοκόλλων. Αναφορά έγινε στην ενίσχυση των υποδομών  που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη στην πόλη και την ενδοχώρα καθώς και διασύνδεσή του τουρισμού  με τομείς της Κρήτης, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας με τον διαρκή στόχο για επέκταση της τουριστικής περιόδου να είναι μια διαχρονική στόχευση.

Αναφορά από πλευράς των ξενοδόχων έγινε και για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας.

Η τήρηση των μέτρων αποτελεί βασική προτεραιότητα για φέτος γεγονός που τέθηκε και από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για καθολική τήρηση των πρωτοκόλλων που ειναι και το  μεγάλο στοίχημα,  τώρα που η Ελλάδα έχει πλέον ανοίξει και επίσημα τα σύνορά της.

Πηγή :goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook