Κρήτη | Στο έλεος ασυνείδητων κτηνοτρόφων χωράφια και καλλιέργειες εν μέσω καραντίνας

Την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχούν στα μέτρα της Πολιτείας και «μένουν σπίτι», μια μερίδα κτηνοτρόφων εκμεταλλεύεται την απουσία των ιδιοκτητών γης από τις περιουσίες τους και βάζουν τα κοπάδια τους για βόσκηση ανεξέλεγκτα, μέσα σε χωράφια και καλλιέργειες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο μετά την καραντίνα για τον κορωνοϊό και τον περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμα και τις κωμοπόλεις προς τα χωριά τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να …αλωνίζουν! Μάλιστα, η κατάσταση σε πολλές περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ οι ιδιοκτήτες των χωραφιών έχουν καταφύγει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, προχωρώντας σε καταγγελίες.

«Πήγα μετά από αρκετές ημέρες στο χωράφι μου και αυτό που αντίκρισα με εξόργισε! Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και την απουσία μας από τις περιουσίες μας και βάζουν τα κοπάδια τους για ανεξέλεγκτη βόσκηση χωρίς να λογαριάζουν τον κόπο μας. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που όλους ο κόσμος προσπαθεί να συμβιβαστεί με την κατάσταση και να πειθαρχήσει στα μέτρα, να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές. Φανταστείτε αν ένας άνθρωπος που πάει να δει την περιουσία του και πετύχει μέσα τον βοσκό και το κοπάδι του να καταστρέφει τις καλλιέργειες του. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Εγώ προσωπικά έχω απευθυνθεί στην αστυνομία, δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται τον κόπο μας και την προσπάθεια που κάνουμε ώστε να καλλιεργούμε τη γη που μας άφησαν οι γονείς μας», είπε στο ekriti.gr, πολίτης που βρέθηκε και αυτός στην δυσάρεστη αυτή θέση.

Πηγή: ekriti.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς αυτή την κατάσταση την βοηθάει πολιτεία, αστυνομία και γενικότερα το κράτος… Στον παλιό δήμο Ινναχωρίου αν πάει κανείς θα δει σε πάρα πολλά σημεία αδέσποτες αίγες και πρόβατα… Στην Χρυσοσκαλίτισσα, όπου δεν είναι φραμμένα βλέπεις τις ελιές από το ενάμιση μέτρο και κάτω χωρίς ούτε ένα φύλλο. Και όπου είναι φραμμένα πολλές φορές ανοίγουν την περίφραξη και βάζουν τα ζώα μέσα στις καλλιέργειες.
    Αν κάνεις καταγγελία, φοβάσαι μην σου κάψουν το σπίτι όταν λείπεις ή μην σου κόψουν τις ελιές από τον πάτο…
    Καταγγελία που αν δικαστεί μετά από 2 χρόνια θα σε κατοχυρώσει; Θα κάνει τον εκάστοτε κτηνοτρόφο να μην ξαναπαραβιάσει την περιουσία του καθενός;
    Δυστυχώς όχι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ