Κρήτη | Σε αυτό το φάιναλ φορ δεν… παίζει βόλεϊ η ιστορία! | Photos

κρήτη-σε-αυτό-το-φάιναλ-φορ-δεν-παίζε-847621

Μετά τα φαιναλ φορ Κύπελλου μπάσκετ ανδρών –γυναικών σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα, με την 4άδα του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών της Ιεράπετρας, τριτώνει το… καλό για τις φετινές μεγάλες διοργανώσεις στην Κρήτη.

Η αφρόκρεμα, του ελληνικού βόλεϊ, μετά τα τελικά Κυπέλλου Γυναικών του 2008, δίνει ξανά, 11 χρόνια μετά, ραντεβού στην Ιεράπετρα, τη «νοτιότερη πόλη της Ευρώπης», όπως λέει και το φετινό τουριστικό σλόγκαν της πόλης.Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Σύρου και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο φετινό τρόπαιο, το οποίο απουσιάζει μόνο από την τροπαιοθήκη των Συριανών «Πειρατών».Στον πρόωρο «τελικό» Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που ανοίγει στις 18.00 (ΕΡΤ Sports) ο πολυνίκης σύλλογος του Πειραιά με 16 «κούπες», φιλοδοξεί να «εκθρονίσει» τον κάτοχο του τίτλου «Δικέφαλο του Βορρά», σε ένα ματς που έχει ξεχωριστή σημασία για τον Κώστα Χριστοφιδέλη, του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου, ο αρχηγός και ακραίος των Πειραιωτών, γράφει τη δική του ιστορία στο θεσμό καθώς θα γίνει ο αθλητής με τις περισσότερες κούπες στο θεσμό, ξεπερνώντας έτσι τον Γιώργο Ντράγκοβιτς, με τον οποίο μέχρι σήμερα είναι στα ίσα με 9 Κύπελλα.Και στον ΠΑΟΚ όμως το φάιναλ φορ της Ιεράπετρας έχει για ξεχωριστή σημασία για δύο «ψυχές» και μορφές του ελληνικού βόλεϊ. Τον πασαδόρο του Κυπελλούχου Ελλάδας, Ντίμα Φιλίποφ και τον πατέρα του και νυν προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, του τεράστιου αθλητή, Γιούρι Φιλίποφ. Επίσης η πόλη της Ιεράπετρας ξυπνάει όμορφες μνήμες και στον έτερο πασαδόρο του ΠΑΟΚ, Θάνο Τερζή, καθώς τελευταία φορά που βρέθηκε στην κρητική έδρα ήταν το 1998, ως μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του αθλήματος που είχε φιλοξενήσει η Ιεράπετρα, τον όμιλο του Eurovolley εφήβων.

Όπου διαιτητής στη διοργάνωση, ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος.Στο άλλο ζευγάρι των ημιφιναλίστ, ο Φοίνικας Σύρου έχει ραντεβού με την ιστορία του στην Ιεράπετρα, καθώς αν καταφέρει και φτάσει στην κατάκτησητου τροπαίου, θα προσθέσει για πρώτη φορά το όνομά του στη «Χρυσή Βίβλο» του θεσμού.

Αλλά επειδή η ιστορία δεν… παίζει βόλεϊ, οι 4 ομάδες και οι αθλητές τους καλούνται αυτό το διήμερο, με το χιλιωειπωμένο να «μιλήσουν στο γήπεδο» αποδεικνύοντας πόσο πολύ θέλουν αυτή την κούπα!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook