Κρήτη | Σε απόγνωση οι αμπελουργοί για τον περονόσπορο και το κόστος των φαρμάκων – Έτοιμοι για αγώνα για να σώσουν την παραγωγή

κρήτη-σε-απόγνωση-οι-αμπελουργοί-για-τ-1708232

Με τον καιρό να κάνει άσχημα τερτίπια για την εποχή και τις ασθένειες να καραδοκούν, η ανησυχία είναι διάχυτη στους αμπελοκαλλιεργητές που φοβούνται ότι υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να χαθεί η παραγωγή τους.

Στα πλαίσια αυτά, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας κάνει σαφές ότι τώρα περισσότερο από ποτέ η κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια είναι επιβεβλημένη. Παράλληλα, ο Α.Σ. Αστερουσίων καλεί τους αμπελουργούς «συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά στρέμμα για την αντιμετώπιση του δυσβάστακτου πρόσθετου οικονομικού εξόδου στην προσπάθειά μας να σώσουμε την παραγωγή», όπως αναφέρει.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Α.Σ. Αστερουσίων αναφέρονται τα εξής:

«Οι καιρικές συνθήκες όπως εξελίσσονται έχουν φέρει σε απόγνωση τους αμπελουργούς του Ηρακλείου. Ο περονόσπορος και άλλες ασθένειες λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, για να αντιμετωπιστούν απαιτούν συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς για να μην χαθεί η παραγωγή.

Γίνεται φανερό ότι το κόστος παραγωγής είναι δυσβάστακτο για τους παραγωγούς αφού η τιμή των γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Τώρα οι αμπελουργοί του Ηρακλείου νιώθουν με το άδειασμα της τσέπης τους τα αποτελέσματα της άρνησης της κυβέρνησης της ΝΔ να ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Καθώς και πρόσθετων μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής όπως αυτό της κατάργησης του φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κ.λπ.

Ο Α.Σ. Αστερουσίων καλεί τους αμπελουργούς συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανά στρέμμα για την αντιμετώπιση του δυσβάστακτου πρόσθετου οικονομικού εξόδου στην προσπάθειά μας να σώσουμε την παραγωγή.

Για να έχουμε εισόδημα αυτή τη χρονιά με το οποίο να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων θα πρωτοστατήσει σε αυτό τον αγώνα».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook