Κρήτη | Σχεδόν 100 ανθρώπους διέσωσε η Πυροσβεστική – Δεκάδες αντλήσεις – Τι είπε ο Διοικητής

κρήτη-σχεδόν-100-ανθρώπους-διέσωσε-η-πυρ-1133341

Στον Zarpa Radio 89,6 και τους Ευτυχία Πενταράκη και Γιώργο Κολομπάκη μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης. Ο κ. Μπουντουράκης δήλωσε ότι η Πυροσβεστική βρέθηκε μπροστά σε ένα δύσκολο έργο, αλλά κατάφερε να ανταποκριθεί, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να είναι στο Ηράκλειο:

«Παρόλο που κινδύνευσαν πολλοί συνάνθρωποί μας στη θεομηνία, χάρη στην έγκαιρη και μεγάλη κινητοποίηση, δεν είχαμε απώλεια ζωής. Το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων στο Ηράκλειο δέχτηκε 460 κλήσεις. Πραγματοποιήθηκαν 38 διασώσεις, όπου σώθηκαν 56 ενήλικες και 23 ανήλικα παιδιά. Αυτές έγιναν σε περιοχές όπως οι Γούβες, οι Γούρνες, η Χερσόνησος, η Σταλίδα και τα Μάλια.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 75 αντλήσεις και εκτιμούμε ότι θα γίνουν δεκάδες αντλήσεις ακόμα. Επιχειρούν 21 συνεργεία με 60 πυροσβέστες στην ευρύτερη περιοχή και θα παραμείνουμε εκεί για όσο χρειαστεί, μέχρι και την τελευταία άντληση.»

Επίσης, δεκάδες επεμβάσεις έγιναν και σε περιοχές του Ρεθύμνου:

«Στο Ρέθυμνο δεχτήκαμε 120 κλήσεις, διασώθηκαν 7 ενήλικες και ένας ανήλικος, 13 αντλήσεις σε διάφορες περιοχές. Οι πληγείσες περιοχές ήταν κυρίως εκείνες του Μυλοποτάμου, του Πλατανιά και του Αμαρίου. Εκεί έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στο Λασίθι είχαμε μικρότερα προβλήματα, στην περιοχή του Οροπεδίου και είχαμε και μερικά ασήμαντα περιστατικά στην περιοχή των Χανίων.»

Ο κ. Μπουντουράκης τόνισε ότι μεγάλη δυσκολία προκάλεσε το γεγονός πως έπρεπε να γίνουν επεμβάσεις σχεδόν ταυτόχρονα και σε πολλές περιοχές:

«Πολλά περιστατικά σημειώθηκαν όπου παρασύρθηκαν ΙΧ αυτοκίνητα ήσσονος σημασίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί παράσυρση ανθρώπου μέσα σε τέτοια ΙΧ. Ήταν όμως πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μια σειρά από περιστατικά σε μια μεγάλη περιοχή, από τις Γούβες ως τα Μάλια, σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή σε επιφυλακή παραμένει ο νομός Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σειρά περιστατικών, κυρίως αντλήσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου», είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook