Κρήτη | Σχεδιάζουν να τοποθετήσουν 55 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

κρήτη-σχεδιάζουν-να-τοποθετήσουν-55-στ-1196657

55 συνολικά σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα προβλέπει το σχέδιο του Δήμου Ρεθύμνου, το οποίο τις επόμενες μέρες θα προκηρυχτεί για να ανατεθεί σε μελετητή, ο οποίος θα προχωρήσει στην χωροθέτησή τους. Ο Δήμος Ρεθύμνου έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 48.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να εκπονήσει ένα σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ήδη ο Δήμος Ρεθύμνου διαθέτει δέκα σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε μαρίνα, πάρκινγκ Τεσσάρων Μαρτύρων, Δημαρχείο (οδός Δημοκρατίας) και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας (ταχυφορτιστή).

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ο «Civitas Destinations» χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και αποσκοπεί κυρίως στο να ενισχυθεί τόσο η βιώσιμη κινητικότητα, όσο και η ανάδειξη των πόλεων, ως αειφόρων τουριστικών προορισμών.

Ανάμεσα στις δράσεις, οι οποίες αφορούν στο βιώσιμο σχεδιασμό αστικής κινητικότητας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, είναι και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: rethnea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook