Κρήτη | «Πιάνει δουλειά» το γεωτρύπανο στον Βόρειο Οδικό Άξονα

κρήτη-πιάνει-δουλειά-το-γεωτρύπανο-965709

Ξεκινούν και επίσημα το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι διερευνητικές τομές επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Λυγαριάς, όπου και είχαν παρατηρηθεί σημαντικές ρωγματώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καθώς – σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων, απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην έχουμε ακόμα και υποχώρηση του οδοστρώματος σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει εναλλακτική οδός κίνησης των οχημάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι οι γεωλόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, που έκαναν αυτοψία στην περιοχή προειδοποίησαν πως το φαινόμενο των ρωγμών αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από τις εισροές και των ομβρίων υδάτων της χειμερινής περιόδου.

Το γεωτρύπανο του Υπουργείου Υποδομών ήρθε στο Ηράκλειο από την Αθήνα και ήδη έγινε η απαραίτητη εργοταξιακή σήμανση.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου προβλέπεται να λάβουν τα απαραίτητα δείγματα και στη συνέχεια να αποφανθούν για το πόσο κρίσιμη ή όχι είναι η κατάσταση στο ύψος της λεγόμενης «κακιάς στροφής».

Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, το γεωτρύπανο αναμένεται να πραγματοποιήσει τρεις ενδεικτικές διερευνητικές τομές, ενώ για κάθε τομή απαιτούνται δύο εικοσιτετράωρα.

Από τα αποτελέσματα των τομών, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα θα προκύψει η πρόταση επί του προβλεπόμενου μοντέλου παρέμβασης, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα η πιθανότητα να χρειαστεί κλείσιμο της οδού, αν τα αποτελέσματα των τομών δείξουν πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook