Κρήτη | “Κατέρρευσε” 69χρονος σε φαράγγι – Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης που άρχισε η Πυροσβεστική το απόγευμα της Τετάρτης, στο φαράγγι Αγίου Γεωργίου Πεύκων Σητείας, μετά τα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε ένας 69χρονος τουρίστας από την Δανία.

Στις 3 μετά το μεσημέρι η σύζυγος του με την οποία προσπαθούσε να περάσει το πιο δύσβατο σημείο του φαραγγιού, τον είδε να λυγίζει και να πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί του.

Η γυναίκα υποχρεώθηκε να τον αφήσει μόνο του, προκειμένου να βγει στην άσφαλτο και να ειδοποιήσει τον επιχειρηματία, κ. Φάνη Εικοσιπεντάκη για να κινητοποιήσει τις αρχές (ΕΚΑΒ, εθελοντές διασώστες και πυροσβεστική υπηρεσία ) και να ξεκινήσει άμεσα η δύσκολή επιχείρηση προσέγγισης και μεταφοράς του 69χρονου Δανού.

Στο μεταξύ ένας άντρας από την περιοχή ο κ. Βαλάντης Ρεμουντάκης, που έσπευσε τάχιστα στον 69χρονο, προσπάθησε όπως μπορούσε να τον κρατήσει σε επαφή με το περιβάλλον.

Η πυροσβεστική υπηρεσία από την Σητεία, οι εθελοντές διασώστες του Μακρύ Γιαλού, το ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Σητείας και δύο αυτοκίνητα από Π.Υ Σητείας και Ιεράπετρας, επιχειρούν αυτήν την στιγμή να φτάσουν στο σημείο που βρίσκεται ο 69χρονος και με φορείο να τον μεταφέρουν σε απόσταση 1 χιλιόμετρου, μέχρι την άσφαλτο προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το περίεργο είναι ότι το ζευγάρι των ηλικιωμένων επέλεξε με τόσο υψηλές θερμοκρασίες να περάσει το φαράγγι μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες και από ένα σημείο που είναι αδιάβατο.

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ