Κρήτη | Πολυμελής οικογένεια κινδυνεύει να κάνει Χριστούγεννα στο δρόμο λόγω έξωσης

κρήτη-πολυμελής-οικογένεια-κινδυνεύ-1380869

Τα χρέη πνίγουν τον 48χρονο άνεργο πατέρα που δεν έχει ούτε ένα ευρώ για να ταΐσει τα παιδιά και τα εγγόνια του – Η οικογένεια βρίσκεται υπό την απειλή της έξωσης καθώς χρωστάει πολλά ενοίκια με τον πατέρα να απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει μια χείρα βοηθείας για την επιβίωση της οικογένειάς του

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της έξωσης, βρίσκεται πολύτεκνη οικογένεια στις Πατέλες Ηρακλείου, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα…

Δυσθεώρητα χρέη, πνίγουν εδώ και πολύ καιρό τον 48χρονο πατέρα που με το να έχει μείνει άνεργος το τελευταίο διάστημα, δεν δύναται να πληρώσει ούτε το ενοίκιο αλλά ούτε το ρεύμα του σπιτιού που μένουν.

Εκείνο όμως που πληγώνει περισσότερο τον 48χρονο πατέρα, γονατίζοντάς τον συναισθηματικά και ψυχολογικά, είναι το ότι δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά και τα εγγόνια του…

Ο 48χρονος πατέρας, Αλέξανδρος Ξανθόπουλος, είναι άνεργος τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με αιμορραγία στο παχύ έντερο και ένα μικρόβιο που τον βασανίζει στο λαιμό.

Τα προβλήματά του αυτά, στέκονται εμπόδιο στο να μπορεί να εργαστεί, όπως λέει καθώς ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος, κάνει θεραπεία και δεν έχει δύναμη να σταθεί όρθιος.

Με την οικογένεια του, να μην έχει ένα σταθερό και επαρκές εισόδημα για να μπορεί να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες, όπως το φαγητό και το ενοίκιο, απειλούνται με έξωση από μέρα σε μέρα, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας.

Απογοητευμένος, ο πατέρας μπροστά στο δράμα που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του και έχοντας πια φτάσει στο έσχατο σημείο – αυτό της έξωσης- απευθύνθηκε στο neakriti.gr για να ζητήσει βοήθεια από όσους ευαισθητοποιημένους πολίτες διαβάσουν το ρεπορτάζ και θελήσουν ενόψει και των ημερών των Χριστουγέννων, να προσφέρουν μια βοήθεια στην δύστυχη αυτή οικογένεια, ώστε να πάψουν τα παιδιά του να πεινάνε, να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο και ακόμα χειρότερα να μείνουν εκτεθειμένα στον δρόμο, χωρίς τη θαλπωρή και τη ζεστασιά ενός σπιτιού…

‘Με πνίγουν τα χρέη. Έχω σοβαρό πρόβλημα. Μου κόβουν το φως. Έχω  τρία παιδιά και εγγόνια. Κινδυνεύω να μείνω δίχως σπίτι και τα παιδιά μου στο δρόμο…

Τα παιδιά μου δεν έχουν να φάνε. Αναγκάστηκα χθες να αφήσω την ταυτότητά μου στον ιδιοκτήτη καταστήματος για να μπορέσω να τους πάρω κάτι να φάνε.

Ήμουν παπλωματάς. Δούλευα σε βιοτεχνία. Μετά έκανα διάφορες δουλειές. Από την ώρα όμως που με χτύπησε το πρόβλημα υγείας που έχω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εργαστώ,  άρχισαν και τα οικονομικά προβλήματα.

Καιρό τώρα βλέπω τα παιδιά μου να  πεινάει και πονάει η ψυχή μου που δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Τα έφερε στη ζωή και υποφέρουν.

Έχω τόσα χρέη που ο ιδιοκτήτης μου έχει δώσει διορία το πολύ τέσσερις μέρες προκειμένου να του αδειάσω το σπίτι. Δεν ξέρουμε τι θα απογίνουμε. Αν μας αναγκάσουν να φύγουμε από το σπίτι που μένουμε, δεν θα έχω στέγη για τα παιδιά μου. Κοιμάμαι και ξυπνάω  και ο καθημερινός μου εφιάλτης είναι μην αναγκαστούμε να μείνουμε στο δρόμο. Πώς θα τα ζήσω, πως θα επιβιώσουμε; » λέει και όντας ανήμπορος να αλλάξει την τραγική αυτή κατάσταση ζητά στήριξη  από όποιον μπορεί να βοηθήσει είτε ενισχύοντας χρηματικά την οικογένεια είτε προσφέροντας της μια στέγη.

«Τα έχω χαμένα. Μια ζωή πολεμάω για την επιβίωση. Έχω μεγαλώσει στα ιδρύματα από μικρό παιδί. Πριν τρεις μήνες έχασα την μητέρα μου που έπαιρνε μια σύνταξη και καταφέρναμε να ζούμε όπως όπως με αυτή. Τώρα δεν έχω κανένα να μας βοηθήσει.

Μέχρι πρότινος πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου καθώς δούλευα και μπορούσα να είμαι συνεπείς στους λογαριασμούς μου. Από τότε όμως που με χτύπησε η αρρώστια αυτή στο παχύ έντερο, δεν μπορώ να εργαστώ. Υπάρχει περίπτωση να είναι και καρκίνος. Πρέπει να κάνω εξετάσεις και ούτε αυτές δεν είμαι σε θέση οικονομικά να τις κάνω.

Να ήμουν μόνο εγώ και η γυναίκα μου σε αυτή τη ζωή δεν θα με ενδιέφερε που ζούμε υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες. Όμως αυτά τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Για αυτά ζητάω βοήθεια. Δεν έχω να τα ταΐσω. βοηθήστε μας» καταλήγει ο ίδιος αφήνοντας τη μοίρα της οικογένειάς του σε όποιον ευαισθητοποιημένο πολίτη μπορέσει να την βοηθήσει…

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook