Κρήτη | Πλησιάζουν τα υδροπλάνα στο Ρέθυμνο

Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υδατροδρομίων στην Ελλάδα συντελέστηκε καθώς πρόσφατα υπεγράφησαν οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις για τις άδειες ίδρυσης εγκαταστάσεων στο Βόλο και το Ρέθυμνο από τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογάννη.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υδροπλάνων Hellenic Seaplanes S.A. τόνισε πως μετά από επτά χρόνια τα προβλήματα λύθηκαν και το 2021 θα ξεκινήσουν τα πετούν τα πρώτα υδροπλάνα. Μάλιστα στόχος είναι να αναπτυχθεί στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στον κόσμο, με τη Μαγνησία να παίζει ξεχωριστό και βαρύνοντα ρόλο σ’ αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα.

Όπως είπε ο κ. Κουτσερής, «το πρώτο λιθαράκι έχει μπει και τα πρώτα υδατοδρόμια έχουν ολοκληρωθεί ως προς τη διαδικασία αδειοδότησης και η επόμενη κίνηση είναι να γίνει ο διαγωνισμός από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για να διαθέσουν την ολοκλήρωση και διαχείριση του υδατοδρομίου σε κάποιο ιδιώτη επενδυτή. Εδώ να αναφέρω ότι ο Βόλος ήταν το πρώτο υδατοδρόμιο που κατατέθηκε το 2013 , τότε με υπεύθυνο αδειοδότησης τον κ. Αναγνώστου, που τυγχάνει επτά χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος , μετά από ένα διάλειμμα αρκετών ετών να υλοποιεί αυτό που είχε ξεκινήσει , ο άνθρωπος που είχε επιμονή και υπομονή να το φέρει εις πέρας και να μην το αφήσει να χαθεί στη λήθη του χρόνου.

Αυτό εμάς μας βρίσκει πολύ ικανοποιημένους, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην αναπτυξιακή πολιτική των υδροπλάνων, αλλά και του γενικότερου πλαισίου ανάπτυξης ενός τόπου, μιας πόλης μέσω πτήσεων με υδροπλάνο και διασύνδεσης αυτού του τόπου με άλλα νησιά, που δεν διαθέτουν οποιαδήποτε άλλη αεροπορική σύνδεση. Η ουσία όμως εδώ είναι ότι σήμερα, έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα, έχει υλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης –ίδρυσης υδροπλάνων στην Ελλάδα για τα πρώτα δύο υδατοδρόμια του Βόλου και του Ρεθύμνου και τα οποία είναι τα πρώτα δύο υδατοδρόμια που αδειοδοτούνται με τον καινούργιο νόμο.»

Πηγή:ypodomes. com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ