Κρήτη | Πήραν παράταση τα έργα σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών

κρήτη-πήραν-παράταση-τα-έργα-σε-καταφύ-886310

Παράταση δόθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, για την εκτέλεση των έργων και των εγκαταστάσεων που αφορούν στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην περιοχή του Πανόρμου του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι όροι της σύμβασης παραχώρησης, όπως τροποποιήθηκε, της χρήσης και εκμετάλλευσης του χωροθετημένου καταφυγίου τουριστικών σκαφών από την εταιρεία στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΤΡΟΥΛΗ ΑΕΞΤΕ.

Σημειώνεται ότι το καταφύγιο τουριστικών σκαφών βρίσκεται σε περιοχή όπου η ακτογραμμή στην ευρύτερη παράκτια ζώνη είναι ακανόνιστη και δημιουργείται από βραχώδεις σχηματισμούς. Στην ακτομηχανική μελέτη, διερευνήθηκε η πιθανότητα δημιουργίας είτε διάβρωσης, είναι προσάμμωσης στην ευρύτερη περιοχή, μετά την κατασκευή των προβλεπόμενων από τη μελέτη έργων και η χάραξη των λιμενικών έργων σε σχέση με τους προσπίπτοντες κυματισμούς.

Για την ακτομηχανική μελέτη, μεταξύ άλλων συλλέχθηκαν τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής και εξετάστηκαν οι αεροφωτογραφίες διαφόρων ετών για την ανάλυση της εξέλιξης της ακτογραμμής. Τέλος, προσομοιώθηκε η διάδοση των κυματισμών και υπολογίστηκε η κατάλληλη διάμετρος του υλικού της τεχνητής αναπλήρωσης για την κατασκευή των αποσβεστικών παραλιών, με χρήση μοντέλων μαθηματικής προσομοίωσης.

Πηγή: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook