Κρήτη | Ομόφωνα αθώος ο πατέρας: «Φοβόμουν να αγκαλιάσω το μοναχοπαίδι μου, για να μην παρεξηγηθώ»

κρήτη-ομόφωνα-αθώος-ο-πατέρας-φοβόμο-984025

Φοβόταν να αγκαλιάσει ή να χαϊδέψει, όπως υποστηρίζει, το μοναχοπαίδι του για να μην παρεξηγηθεί από τη σύζυγό του. Πάνα του άλλαξε μία και μοναδική φορά. Δίσταζε να παίξει μαζί του όπως έκαναν άλλοι μπαμπάδες με τα παιδιά τους. Μία φορά τόλμησε να το βάλει στα πόδια του για να παρακολουθήσουν μία παιδική ταινία στον υπολογιστή και το μετάνιωσε λόγω της σφοδρή αντίδρασης της γυναίκας του.

Τον Ιούνιο του 2018 τον κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ιεράπετρας για την σεξουαλική κακοποίηση του 8χρονου κοριτσιού τους. Το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη όταν το παιδάκι πήγε στην τουαλέτα για την ανάγκη του ενώ ο πατέρας έπλενε τα δόντια του. Περιγράφεται ωστόσο ότι η πόρτα της τουαλέτας ήταν ανοιχτή και η μητέρα μερικά μέτρα πιο πέρα, μέσα στο σπίτι.

Η ερυθρότητα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού έκανε έξαλλη τη μητέρα. Υποστηρίζεται ότι ο σύζυγος ήταν εκείνος που την προέτρεψε να μεταβούν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί το παιδί.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, ο 54χρονος αγρότης απολογήθηκε ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής και εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε από την καταγγελία μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης, προχθές, ο πατέρας απομακρύνθηκε από την οικογενειακή εστία ενώ το παιδί το έβλεπε για λίγο και πάντα παρουσία της πρώην συζύγου.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ο κατηγορούμενος διερωτήθηκε για ποιο λόγο βρίσκεται στο εδώλιο, εμμένοντας με σθένος στην αθωότητα του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Μανόλη Καλαϊτζάκη, στην κατάθεση της η μητέρα είπε στο δικαστήριο ότι την Κυριακή, λίγα 24ωρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, το κοριτσάκι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα ότι είχε πει ψέματα για τον μπαμπά και ότι δεν ισχύει η καταγγελία.

Κατά την υπεράσπιση, η υπόθεση ξέφυγε λόγω της εμμονής που διακατέχει τη μητέρα για τον κίνδυνο κακοποίησης του παιδιού της, όχι μόνο από τον πατέρα, αλλά από τον οποιονδήποτε. Ειπώθηκε για παράδειγμα ότι η μητέρα έχει αλλάξει δύο φορές σχολικό περιβάλλον στο κοριτσάκι επειδή θεώρησε ότι την παρενοχλούσαν συμμαθητές της..

Τελικά ο πατέρας κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

«Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του εντολέα μου καθώς όχι μόνο δεν προέκυψαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που ήταν ικανά να τον καταδικάσουν αλλά αποδείχθηκε ότι η καταγγελία οφειλόταν κυρίως στην εμμονή της μητέρας ως προς τον κίνδυνο να πειράξει κάποιος σεξουαλικά το παιδί και στην κακή σχέση του ζευγαριού.

Και με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκαν οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι που ομόφωνα αποφάσισαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αθώος για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζάκης.

patris.gr 

2 thoughts on “Κρήτη | Ομόφωνα αθώος ο πατέρας: «Φοβόμουν να αγκαλιάσω το μοναχοπαίδι μου, για να μην παρεξηγηθώ»

  1. (…λίγα 24ωρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, το κοριτσάκι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα ότι είχε πει ψέματα για τον μπαμπά και ότι δεν ισχύει η καταγγελία.)

    Φτάνω σε σημείο να διερωτώμαι: αν το κοριτσάκι από αυτή την ηλικία λέει ψέματα για ένα θέμα που ενδέχεται να στείλει για πολλά χρόνια τον πατέρα του στη φυλακή, τι θα κάνει μεγαλώνοντας;
    Θα αρχίσει π.χ να καταγγέλλει μελλοντικούς ερωτικούς της συντρόφους για βιασμό;

    1. Υποθέτω ότι όταν ρωτάει καποιος το παιδί του συνεχώς την ίδια ερώτηση, πχ αν σε «πείραξε» κάποιος, αν σε «ακούμπησε» κτλ, διότι όπως αναφέρεται υπήρχε εμμονή από την πλευρά της μητέρας, κάποια στιγμή είναι πιθανό να πει ασυναίσθητα το ναι, χωρίς να γνωρίζει τη βαρύτητα της απάντησης του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook