Κρήτη | Οι Μουσειακές Βαλίτσες παρουσιάζουν τα Μουσεία Μάσκας | Photos

κρήτη-οι-μουσειακές-βαλίτσες-παρουσι-997669

Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής με στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον πολιτισμό του τόπου τους και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στον φιλόξενο χώρο «Το Παιχνίδι της Χαράς» στον Άγιο Νικόλαο ανοίγουν για να παρουσιάσουν τα Μουσεία Μάσκας.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό ενημερωτικό δελτίο

Αγάλματα και αγγεία, δεινόσαυροι και απολιθώματα, ζώα και παράξενα έντομα, παλιά τηλέφωνα και φορεσιές, πλανήτες και φυσικές επιστήμες, ήθη και έθιμα του κόσμου ταξιδεύουν με τη χρονομηχανή για να μας αφηγηθούν ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ελάτε να ανοίξουμε τις βαλίτσες μας και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των μουσείων!

Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής με στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον πολιτισμό του τόπου τους. Ενθαρρύνοντας το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό, τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους με αφορμή αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του υλικού και άυλου, του φυσικού και ζωικού, του πνευματικού και τεχνικοοικονομικού πολιτισμού. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αρχαιολογικά, λαογραφικά, ιστορίας, φυσικών επιστημών, σύγχρονης τέχνης και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Αυτό το μήνα οι Μουσειακές Βαλίτσες ανοίγουν και παρουσιάζουν τα Μουσεία Μάσκας!

Η μάσκα είναι ένα αντικείμενο που υπάρχει ήδη από την αρχέγονη εποχή… Αν και συνδέεται απόλυτα με τη γιορτή των Αποκριών, οι σημασίες και οι χρήσεις της ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή και την εποχή. Μάσκες που «ξορκίζουν το κακό», μάσκες που προστατεύουν, μάσκες που ψυχαγωγούν τους ανθρώπους, μάσκες που σε μεταμορφώνουν σε κάτι άλλο.

Πόσες χρήσεις μπορεί να έχει, λοιπόν, μία μάσκα; Ποιος ο ρόλος της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων; Πόσες διαφορετικές μάσκες υπάρχουν στον κόσμο;

Με αφορμή τη γιορτή των Αποκριών, εξερευνούμε τις μάσκες που κρύβονται στα Μουσεία Μάσκας από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Πιάνουμε διάφορες μάσκες, γνωρίζουμε παλιούς λαούς, ανακαλύπτουμε μύθους και θρύλους γύρω από αυτές, μεταμορφωνόμαστε σε πνεύματα, σούπερ ήρωες και Βενετσιάνους. Ελάτε να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας χρώματα και να σχεδιάσουμε τη δική μας μοναδική μάσκα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στον φιλόξενο χώρο «Το Παιχνίδι της Χαράς» στον Άγιο Νικόλαο. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο [email protected] και στο τηλέφωνο 2841083395.

Οι Μουσειακές Βαλίτσες με τα Μουσεία Μάσκας θα διατίθεται όλο το μήνα Φεβρουάριο και για σχολικές ομάδες. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο [email protected]

Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά από έως και 8 ετών

Σχεδιασμός – Υλοποίηση:

Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος (ΜΑ)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook