Κρήτη | «Ό,τι έκανα, το έκανα για το παιδί μου» – Ομολόγησε τη μεταφορά ηρωΐνης ο 45χρονος, αθώα δηλώνει η σύντροφός του

κρήτη-ότι-έκανα-το-έκανα-για-το-παιδί-690106
Φωτό αρχείου

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες το ζευγάρι, το οποίο έπεσε στη “φάκα” της Αστυνομίας πριν από μερικά 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης άνω των δύο κιλών.

Η 45χρονη κατηγορούμενη υποστήριξε χθες ότι δε γνώριζε το παραμικρό για τα ναρκωτικά που φέρεται να μετέφερε από την Αθήνα στην Κρήτη ο συνομήλικος φίλος της, ενώ ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι έκανε ό,τι έκανε αποκλειστικά για να εξασφαλίσει χρήματα για τη θεραπεία του παιδιού του, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Εντούτοις, μετά το πέρας των απολογιών των δύο κατηγορουμένων, αμφότεροι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η εκδοχή για το πώς συνέβησαν τα πράγματα που παρουσιάστηκε χθες από τους κατηγορούμενους είναι πολύ διαφορετική από αυτήν των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της υπεράσπισης, το ζευγάρι των Αλβανών δε μετέβη στην πρωτεύουσα για να επιστρέψει στην Κρήτη “φορτωμένο” με ηρωίνη, αλλά για να ενημερωθεί από την πρεσβεία της χώρας τους στην Αθήνα σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση διαζυγίου.

Όπως μας εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης της 45χρονης, κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας, η εντολέας του και ο σύντροφός της θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα ο 45χρονος να πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το ζεύγος, μετέβη στην Αθήνα πριν από λίγες εβδομάδες, ωστόσο έμελλε να “αποκλειστεί” εκεί λόγω του lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση, στην Αθήνα ο 45χρονος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την εν διαστάσει σύζυγό του για μια πολυδάπανη ιατρική θεραπεία, στην οποία πρέπει να υποβληθεί το παιδί τους, που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αφού προσπάθησε να βρει χρήματα με κάθε νόμιμο τρόπο, εντέλει απευθύνθηκε για δανεικά σε ένα άτομο, το οποίο του είπε ότι δεν μπορεί να τον δανείσει, αλλά μπορεί να του δώσει μια “δουλειά” και να βγάλει λεφτά.

Αναφορικά με το ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 45χρονη γυναίκα επέστρεψε στο Ηράκλειο μία μέρα νωρίτερα από τον σύντροφό της, προκειμένου να λειτουργήσει ως “προπομπός” του φίλου της, η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η 45χρονη υποστήριξε χθες στην απολογία της ότι είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον σύντροφό της, εντούτοις δεν ήξερε τίποτα για ναρκωτικά. Από την πλευρά του, ο 45χρονος συγκατηγορούμενός της εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον των ανακριτικών Αρχών. Μεταξύ άλλων, είπε, σύμφωνα με την υπεράσπιση, «αισθάνομαι σκουπίδι που έμπλεξα τη σύντροφό μου. Ό,τι έκανα, το έκανα για το παιδί μου», ενώ ζήτησε ουκ ολίγες φορές συγνώμη για την πράξη του.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ο 45χρονος ομολογεί μόνο όσον αφορά στο κομμάτι της μεταφοράς της ηρωίνης από την Αθήνα στην Κρήτη.

45χρονη – Αρνείται την κατηγορία και δηλώνει αθώα

«Η εντολέας μας αρνείται με τον πλέον στεντόρειο τρόπο την κατηγορία που της αποδίδεται και δηλώνει αθώα. Πρόκειται για μια γυναίκα με υποδειγματική κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή, που εργάζεται καθημερινά ως ιδιωτική υπάλληλος για να μπορεί να πορίζεται εισοδηματικά και να διαβιώνει αξιοπρεπώς, και βεβαίως δε σχετίζεται με χρήση ψυχοτρόπων/ναρκωτικών ουσιών. Στο δε ποινικό της μητρώο δεν περιλαμβάνεται ούτε παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατά την άποψή μας δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να ενδεικνύει, πολλώ δε μάλλον να αποδεικνύει τη γνώση της για την ύπαρξη της ευρεθείσας στο αυτοκίνητο – που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ο σύντροφός της – ποσότητας ναρκωτικής ουσίας και η κατηγορία είναι νομικά έωλη», ανέφερε σε δηλώσεις του στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης της 45χρονης, κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν προκύπτει ότι η εντολέας μας προσέγγισε το αυτοκίνητο όπου είχαν εναποτεθεί – όχι από εκείνην βεβαίως – οι ναρκωτικές ουσίες. Από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν προκύπτει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος κατευθυνόταν – λίγα λεπτά πριν τη σύλληψή του – στην οικία που αμέριμνη η εντολέας μας τελούσα σε πλήρη άγνοια για τις ενέργειες του συντρόφου της και, χωρίς να έχει οπτική επαφή μαζί του, πραγματοποιούσε οικιακές εργασίες (άπλωνε ρούχα). Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προκύπτει ότι διήγαγε πολυτελή ζωή. Φρονούμε ότι κατά την προϊούσα δικονομική εξέλιξη της υπόθεσης θα αποδειχτεί περίτρανα η αθωότητα της εντολέως μας, η οποία στερείται την προσωπική της ελευθερία χωρίς να ευθύνεται και να γνωρίζει το οτιδήποτε, αποκλειστικά και μόνο από ένα τραγικό και βεβαίως αποδοκιμαστέο λάθος του συντρόφου της».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook