Κρήτη | «Μετανιωμένη» η συμμορία νεαρών που χτυπούσε και λήστευε πεζούς

κρήτη-μετανιωμένη-η-συμμορία-νεαρώ-1422000

Σε βάρος των νεαρών ασκήθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οι τρεις οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (δείτε εδώ).

Το φόβο και τον τρόμο είχαν σκορπίσει σε συνοικίες του Ηρακλείου, νεαροί που στοχεύοντας σε νεαρά θύματα, τους επιτίθεντο και με την απειλή μαχαιριού τους αποσπούσαν πορτοφόλια και χρήματα. Τη δράση των τεσσάρων τερμάτισε η αστυνομία που συνέλαβε τους τέσσερις δράστες, μεταξύ των οποίων κι ένας ανήλικος. Στην περίπτωση του ανηλίκου που δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του, συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, η οποία ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη.

Η δράση τους ήταν συγκεκριμένη και σε όλες τις περιπτώσεις, τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας. Οι τέσσερις δράστες που χτυπούσαν πεζούς σε συνοικίες του Ηρακλείου και είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος, χρησιμοποιούσαν μαχαίρι για να εκφοβίσουν, έπαιρναν πορτοφόλια, τσάντες και χρήματα και μέσα σε χρόνο μηδέν είχαν εξαφανιστεί. Στη δράση τους τέλος έβαλε η αστυνομία που παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν και τις πληροφορίες από τα τρία θύματά τους τον τελευταίο καιρό, εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις από αυτούς, ενώ ένα τέταρτο άτομο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Η συμμορία όπως περιγράφεται αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, έναν 22χρονο Ρουμάνο, έναν 23χρονο Αλβανό, έναν 28χρονο Έλληνα και έναν ανήλικο με καταγωγή από την Αλβανία αλλά με ελληνική υπηκοότητα. Χειροπέδες οι αρχές εκτός από τα τρία άτομα, πέρασαν και στη μητέρα του ανηλίκου για παραμέληση εποπτείας, λίγες ώρες μετά όμως αφέθηκε ελεύθερη.

Σε βάρος των νεαρών ασκήθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οι τρεις οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του ανηλίκου, ο νεαρός που έχει κλείσει τα 15 έτη δηλώνει μετανιωμένος για την εμπλοκή του, την οποία αποδίδει σύμφωνα με το δικηγόρο του στο ότι παρασύρθηκε.

Στην περίπτωση του ανηλίκου καθώς έχει συμπληρώσει το 15έτος πέραν των αναμορφωτικών μέτρων που ισχύει για τους 12-15 ετών δύναται πάντως να επιβληθεί και εγκλεισμός σε κατάστημα κράτησης νέων.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook