Κρήτη | Μαθητές σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους εν μέσω κορονοϊού

κρήτη-μαθητές-σχολείου-κοινώνησαν-εν-1370620

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές δύο τμημάτων Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου μετέβησαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους σε εκκλησία της πόλης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος του εκκλησιάσματος έλαβαν και τη Θεία Μετάληψη εν αγνοία των γονιών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας!

Για την ακρίβεια οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος…. θα τα κοινωνήσουν! Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του… μετά που είχε κοινωνήσει!

Οι καιροί είναι περίεργοι και οι αποφάσεις για την έκθεση των παιδιών τους σε μια ενέργεια που ίσως επιφέρει υψηλό κίνδυνο επιμόλυνσης ανήκουν αποκλειστικά στην κρίση των γονιών και κηδεμόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γονείς συναίνεσαν μόνο σε εκκλησιασμό και αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με την αναγκαστική συμμετοχή των παιδιών τους ή όποιου άλλου παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και μάλιστα σε εποχή υψηλής επίπτωσης και επιπολασμού του κορoνοϊού.

Διπλός πανικός από «θετικό» στον κορoνοϊό μαθητή

Το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου, σημειωτέων δύο ημέρες μετά την παρέλευση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο και τον εκκλησιασμό καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass ως θετικό!

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test της Τρίτης την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος, δηλαδή την Δευτέρα, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο! Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην Εκκλησία και κοινώνησαν, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την «ΝΚ» κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

Πηγές αναφέρουν ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν φανταστεί τις εκρηκτικές διαστάσεις μιας σχολικής συνήθειας των προηγούμενων δεκαετιών σε καιρό COVID-19. Tαυτόχρονα θα πρέπει να διερευνηθούν και τα γεγονότα εντός της εκκλησίας και ποια η θέση του ιερέα έναντι μαθητών δημοτικού σχολείου, αλλά και αν οι εκπαιδευτικοί είχαν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση ή όχι με τον ιερωμένο για την Θεία Μετάληψη ή όχι των παιδιών!

Πάντως αν οι πληροφορίες είναι σωστές, όταν ακούστηκε το «λάβετε φάγετε» ένα παιδί έκανε το πρώτο βήμα και δεν θέλει πολύ…. ακολούθησαν και τα υπόλοιπα!

Σε αυτή την περίπτωση η θέση και των εκπαιδευτικών μέσα στην εκκλησία θα ήταν δύσκολη. Όμως σκεφτείτε τον πανικό των γονιών όταν παραλάμβαναν τα παιδιά τους από το σχολείο και έτρεχαν για… rapid test, αν και γνώριζαν ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ακριβές, ούτε την ίδια ημέρα, ούτε την επόμενη!

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό δεν ενόχλησε στο σύνολο τους γονείς των μαθητών, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που εκ των υστέρων εξέφρασαν δυσφορία.

Πηγή:neakriti.gr

One thought on “Κρήτη | Μαθητές σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους εν μέσω κορονοϊού

  1. Ντροπή!!!!! Και μόνο που τα γράφετε!!!! Θλίψη και ντροπή και για τους γονείς!!!! Αυτό είναι καθαρή βλασφημία!!!!!!!!!!!! Πόσο πιο κάτω πια; Πιάσαμε πάτο!!!!!!!!! Η Θεία Κοινωνία θα μολύνει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Για όλα αυτά, ό,τι ζούμε τώρα δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται………..
    Δυσωδία…..Βόρβορος…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook