Κρήτη | Κάλυψαν το μισό χωριό τα νερά του φράγματος | Εντυπωσιακές εικόνες

κρήτη-κάλυψαν-το-μισό-χωριό-τα-νερά-το-981398

Υπέροχες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ekriti στο γεμάτο από νερό φράγμα του Αποσελέμη το Σάββατο, καθώς, εκτός από ικανοποίηση για την πληρότητα των υδάτων, αποτελεί πλέον και ένα μοναδικό υδροβιότοπο που δημιουργήθηκε στις Ποταμιές και την ευρύτερη περιοχή.

Οι επισκέπτες σταματούν για μια φωτογραφία και να θαυμάσουν το τοπίο ενώ από το χωριό Σφενδύλι φαίνονται πλέον μόνο τα εγκαταλελειμμένα σπίτια κοντά στο δρόμο.

Ο υπέροχος υδροβιότοπος από ψηλάΤο καμπαναριό της εκκλησίας μόλις που φαίνεται αφού το νερό έχει καλύψει τα πάντα.
Το νερό κάλυψε το Σφενδύλι

Το φράγμα Αποσελέμη κοντά στην υπερχείλιση

Το φράγμα Αποσελέμη κοντά στην υπερχείλιση

Με βάση τα όσα είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες στο Ράδιο Κρήτη  ο διευθυντής υδραυλικών έργων του φράγματος Βαγγέλης Μαμαγκάκης, σήμερα στο Φράγμα υπάρχουν 21.209.000 κυβικά νερό, ενώ χρειάζονται μόλις τρία μέτρα για την υπερχείλιση του, ενώ έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια αποστράγγισης του κάμπου στο Οροπέδιο Λασιθίου, από το οποίο φεύγουν πάνω από 50.000 κυβικά την ώρα.

Το φράγμα Αποσελέμη

Το φράγμα Αποσελέμη όπως φαίνεται από την Παναγία Κερά
Υπολογίζεται μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες των έντονων καιρικών φαινομένων μπήκαν στο φράγμα πάνω από 6.000.000 κυβικά νερού, ενώ εκτιμάται ότι εφόσον τα φαινόμενα συνεχιστούν, το φράγμα θα υπερχειλίσει πολύ σύντομα.
Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook