Κρήτη | Και το χωριό θέλει τους… Γερμανούς του – 12 τουρίστες βοηθούν σε έργα ανάπλασης | Photos

κρήτη-και-το-χωριό-θέλει-τους-γερμαν-871354

Η Μιαμού αφήνει πίσω της το «μαρασμό» που μαστίζει όλα τα μικρά κρητικά χωριά και, αναδεικνύοντας τα τοπικά παραδοσιακά στοιχεία, αποδεικνύει σε όλους ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.

To όμορφο και φιλόξενο χωριό Μιαμού, βρίσκεται νότια του νομού Ηρακλείου αρκετά κοντά με την περιοχή του Λέντα. Διαθέτει γραφικά δρομάκια, ασπρισμένες και λουλουδιασμένες αυλές, ενώ σημαντικές είναι τα τελευταία χρόνια και οι εξωραϊστικές παρεμβάσεις του δραστήριου τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αναστηλώνει παλιά κτίσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας γερμανικός σύλλογος με το Ελληνικό όνομα «ΜΑΖΙ», αποτελούμενος από 12 Γερμανοί τουρίστες, φίλοι της Κρήτης, οι οποίοι κάνουν τις διακοπές τους στον Λέντα, βοήθησαν στις εργασίες ανάπλασης του χωριού.

Αναλαμβάνοντας δράση από κοινού με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο της Μιαμούς, δουλεύοντας πέντε ώρες την ημέρα, επί πέντε ημέρες, βοήθησαν με τις εξωραϊστικές τους παρεμβάσεις το χωριό να αποκτήσει τη σημερινή του εικόνα. 

Το πέρας των εργασιών, βρήκε την περασμένη Παρασκευή όλους όσοι εργάστηκαν για αυτό το νέο «πρόσωπο» του χωριού, να το γιορτάζουν γύρω από ένα τραπέζι, στο γεύμα που παρέθεσε ο σύλλογος στην ομάδα των Γερμανών και στους κατοίκους που έδωσαν το παρών στην αίθουσα του συλλόγου, ενώ οι Γερμανοί συνέχισαν να απολαμβάνουν στον Λέντα τις διακοπές τους.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook