Κρήτη | Η «Χρυσάνθη» επέστρεψε στη θάλασσα | Photos

κρήτη-η-χρυσάνθη-επέστρεψε-στη-θάλα-928486

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΡΧΕΛΩΝ η χελώνα «Χρυσάνθη» που είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στις ακτές του Ιονίου, κοντά στην Πρέβεζα, τραυματισμένη, με πολλές βαθιές πληγές στο καβούκι και το πλάστρον και πλήρως αποδυναμωμένη, από την Τετάρτη ξεκίνησε τη νέα της ζωή από την παραλία Μισίρια Ρεθύμνου παρουσία πλήθους κόσμου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο «αρχικά η «Χρυσάνθη» μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ όπου και παράμεινε επί 12 μήνες σε εντατική θεραπεία. Τα τραύματά της σφραγίζονταν κάθε μέρα για να παραμείνουν στεγνά. Δεκάδες εθελοντών μαζί με το προσωπικό του ΑΡΧΕΛΩΝ ασχολήθηκαν με υπομονή και επιμονή μαζί της. Με χαρά σας παρουσιάζουμε την υγιή πλέον «Χρυσάνθη», μία ενήλικη θηλυκή Καρέττα, ηλικίας περίπου 30-40 έτη, με καμπύλο μήκος καβουκιού 77 εκατοστά και βάρος 84 κιλά.

Η Χρυσάνθη επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον, τα νερά της Μεσογείου θάλασσας πριν λίγες μέρες και ξεκίνησε τη νέα της ζωή από την παραλία Μισίρια Ρεθύμνου παρουσία πλήθους κόσμου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειξαν τον πρέποντα σεβασμό προς το ζώο και την ομάδα των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ που ήταν εκεί για να ενημερώσουν και να βοηθήσουν στην ομαλή έκβαση της εκδήλωσης.

Όλοι μαζί λοιπόν παρακολουθήσαμε για είκοσι λεπτά τη ΧΡΥΣΑΝΘΗ να οδεύει προς την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Εθελοντές και επισκέπτες κρατήσαμε την ανάσα μας για μερικά δευτερόλεπτα ωσότου την είδαμε να παίρνει της πρώτη της αναπνοή στην ανοιχτή θάλασσα.

Η επιστροφή της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ στη θάλασσα

Κάθε φορά που παρακολουθούμε μια απελευθέρωση στον ΑΡΧΕΛΩΝ, τα συναισθήματά μας είναι τα ίδια. Αγωνία και στο τέλος ανακούφιση βλέποντας το κλείσιμο αυτής της αλυσίδας σωτηρίας. Κάθε απελευθέρωση στέλνει ένα μήνυμα στην οικουμένη, ότι ακόμη κι όταν κάτι ελάχιστο, ένα μόνο ζώο της θάλασσας έχει σωθεί με τη βοήθεια ανθρώπων, έχει γίνει κάτι σημαντικό σε σχέση με την καταστροφή που προκαλούμε σαν είδος πάνω στον πλανήτη μας.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διάσωση, την περίθαλψη, την αποκατάσταση και την απελευθέρωση της χελώνας αυτής αλλά και όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν μαζί μας αυτό το ξεχωριστό γεγονός.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook