Κρήτη | Επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου στη Σπιναλόγκα – Αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στο «νησί των λεπρών»

κρήτη-επισκέπτες-από-κάθε-γωνιά-του-κό-1492697

Κερδίζει έδαφος ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή – «Τρικλοποδιά» στους τζίρους φέρνει ο άστατος καιρός

Γεμάτα ξεκίνησαν φέτος να πηγαινοέρχονται τα καραβάκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες από Πλάκα για το νησί των Λεπρών, ενώ έκδηλη είναι η προσδοκία για εκτόξευση της επισκεψιμότητας της Σπιναλόγκας από τα μέσα Ιουλίου και μετά.

Στο προσκήνιο της τοπικής οικονομίας έρχεται να προστεθεί δυναμικά και ο θαλάσσιος τουρισμός, με τα έσοδα που προέρχονται από σκάφη αναψυχής, γιοτ και θαλάσσια σπορ να είναι σημαντικά. Μόνος αντίπαλος, όπως εξηγούν ιδιοκτήτες σκαφών είναι ο άστατος καιρός και τα ισχυρά μποφόρ που επικρατούν συχνά μέσα στο καλοκαίρι.

Η δυναμική της φετινής τουριστικής σεζόν αποτυπώνεται και στα εισιτήρια για τα καραβάκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες στην Σπιναλόγκα. Από 100 έως 150 επιβάτες σαλπάρουν ημερησίως για να επισκεφθούν το νησί των λεπρών, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2019 η επισκεψιμότητα της Σπιναλόγκας ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες. Το μεγάλο στοίχημα για το δήμο Αγίου Νικολάου είναι φέτος να καταφέρει ακόμα και να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook