Κρήτη | Επιχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής σε δύσβατο φαράγγι

κρήτη-επιχείρηση-διάσωσης-της-πυροσβ-852633

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση που έστησε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμού τουριστών από φαράγγι του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα οι πέντε Βρετανοί, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας τους στο  Πρασιανό Φαράγγι στο Ρέθυμνο, έχασαν τον προσανατολισμό με αποτέλεσμα στις 19.34 να εγκλωβιστούν σε  δύσβατο σημείο.

Κατόπιν της κλήσης τους στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για την διάσωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, aφού έγιναν οι απαραίτητες επαφές με το προσωπικό της υπηρεσίας του «112», για να μάθουν το στίγμα και το ακριβές σημείο για τον άμεσο εντοπισμό τους, στις 20.00 άρχισε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Δύο οχήματα με 4 άνδρες, συνεπικουρούμενα από αυτοκίνητα της αστυνομίας άρχισαν να αναζητούν τους άτυχους περιπατητές, με τους οποίους ωστόσο υπήρχε επαφή, καθ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Αυτό, παρά το σκοτάδι αλλά και το δύσβατο της περιοχής, διευκόλυνε το έργο των διασωστών οι οποίοι περίπου στις 23.00 εντόπισαν του Βρετανούς, που βγήκαν από το φαράγγι, περπατώντας και σε πολύ καλή κατάσταση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook