Κρήτη | Έντονο βράδυ σε γειτονιά: Κάτοικοι σταμάτησαν έργα ασφαλτόστρωσης – Τι είπε αντιδήμαρχος

κρήτη-έντονο-βράδυ-σε-γειτονιά-κάτοικ-1610557

Ένα έντονο βράδυ βίωσαν κάτοικοι στην περιοχή Λιβάδια λίγο έξω από την Ιεράπετρα με αφορμή ένα έργο ασφαλτόστρωσης σε δρόμο ξεκινά από το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και καταλήγει κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το προηγούμενο διάστημα από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες διαμόρφωσης του δρόμου και αλλαγών των δικτύων ύδρευσης ώστε το σημείο να είναι έτοιμο να ασφαλτοστρωθεί και εδώ και μερικές μέρες ο εργολάβος βρισκόταν εκεί για να καθαρίσει το δρόμο και να αρχίσουν να πέφτουν τα ασφαλτικά.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν αρχικά ότι ο εργολάβος καθάριζε το δρόμο αν μόνο μέχρι το σημείο που έφτανε στο ξενοδοχείο της περιοχής χωρίς να συνεχίζει στο υπόλοιπο κομμάτι του και στην πορεία έγινε το ίδιο με την άσφαλτο η οποία «έπεσε» μόνο μέχρι εκείνο το σημείο.

Όπως λένε κάτοικοι, όταν διαμαρτυρήθηκαν προς τον εργολάβο η απάντησή του ήταν πως είχε πληρωθεί μόνο για αυτά τα σημεία και τελικά περίπου στις 11 το βράδυ κόσμος από την περιοχή βρέθηκε στο σημείο προσπαθώντας να σταματήσει την εξέλιξη των έργων.

Στο σημείο βρέθηκε οι αντιδήμαρχοι Κωστής Αστροπεκάκης και Γιώργος Ασπραδάκης και μίλησαν με τους κατοίκους διαβεβαιώνοντάς τους πως ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί στο σύνολό του και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ το ίδιο έκανε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με κατοίκους.

Ο κ. Αστροπεκάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι αναφέροντας πως όσα συνέβησαν χθες οφείλονται σε παρεξήγηση και πως σκοπός του έργου είναι να ασφαλτοστρωθεί ολόκληρος ο δρόμος στον οποίο είχαν γίνει οι αλλαγές στα δίκτυα.

Το πρόβλημα όπως λέει προέκυψε όταν από λάθος ενός χειριστή, το μηχάνημά του κόλλησε μέσα σε ένα χωράφι και δεν μπορούσαν να συνεχιστούν τα έργα μέχρι να απεγκλωβιστεί το όχημα. Παράλληλα τόνισε πως ήταν επιλογή του εργολάβου το πως θα υλοποιήσει το έργο και έτσι αποφάσισε να το κάνει σε δύο τμήματα.

Τελικά όπως λέει το θέμα έχει πλέον λυθεί και από σήμερα και τις επόμενες μέρες θα ασφαλτοστρωθεί ολόκληρος ο δρόμος της περιοχής.

radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook