Κρήτη | Έκαναν… λαμπίκο την παραλία – Μάζεψαν πάνω από 450 κιλά σκουπιδιών | Photos

Όσες φωτογραφίες και να ανέβουν στο διαδίκτυο, δεν θα απεικονίσουν την εμπειρία που έζησαν δεκάδες εθελοντές, εμπειρία που είχε ως αποδέκτη τη φύση, το περιβάλλον, το μέρος που περπατάμε και ζούμε.

Αυτό είναι μονάχα ένα μικρό δείγμα πως όταν ενώνονται ομάδες για καλό σκοπό, καταφέρνουν σπουδαία πράγματα.

Έτσι λοιπόν μικροί και μεγάλοι, όλοι εθελοντικά, συγκεντρώθηκαν στον Καρτερό και μάζεψαν όλα τα σκουπίδια και τα μπάζα, αλλάζοντας την όψη της παραλίας. Αμάμεσά τους και η εθελοντική ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ που για άλλη μία φορά έκαναν… το θαύμα τους.

Πάνω από 450 κιλά σκουπιδιών και μπάζων και αποδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη παιδείας και αδιαφορίας συνανθρώπων μας.

Περισσότεροι από 150 εθελοντές… έδωσαν την απάντηση.

Άνθρωποι έφεραν την παραλία σε αυτήν την κατάσταση… άνθρωποι την άλλαξαν και την έφεραν στην μορφή που της αρμόζει να είναι.

Είναι στο χέρι μας… Γίνε η αλλαγή που περιμένεις.

Ένα ταξίδι από το «Εγώ» στο «Εμείς».

Σλόγκαν των εθελοντών: «Όλοι μαζί γινόμαστε Ένα, oloimaziginomaste1»

ΖΩ-ΔΡΩ:

Μοναδικό το συναίσθημα χαράς, στην δράση καθαρισμού της παραλίας Καρτερού που οργανώθηκε από 6 εθελοντικές ομάδες. Όλες οι ηλικίες δούλεψαν με αγάπη και πρόσφεραν στην υλοποίηση του σκοπού μας. Πιστεύουμε σε μια ομορφότερη καθημερινότητα με χαρούμενους ανθρώπους που διαθέτουν ενσυναίσθηση και ευθύνη για την πόλη και το περιβάλλον. «Ζω-Δρω-Ελπίζω-Αγαπώ-Δημιουργώ».

Pi3.gr:

Πριν λιγότερο από ένα μήνα που γνωριστήκαμε με την Γωγώ από την ομάδα ΖωΔρω ούτε που θα φανταζόμουν ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 150 άτομα στη μέση του καλοκαιριού για έναν κοινωφελή σκοπό. Με την συνεργασία 6 εθελοντικών ομάδων καταφέραμε και συγκεντρώσαμε πάνω από 80 σακούλες σκουπιδιών, πάρα πολλές οικιακές συσκευές και απαράδεκτα σκουπίδια που βρέθηκαν στις ακτές του Καρτερού. Το αποτέλεσμα μας φέρνει ανάμεικτα συναισθήματα. Μας χαροποιεί που υπήρχε τόση μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων ηλικίας από 1-80 χρόνων, αλλά μας στεναχωρούν τα ευρήματα που βρήκαμε σε μια παραλία τόσο κοντά στη πόλη του Ηρακλείου. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή, να αλλάξουμε τις συνήθειες μας και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα!

Green team Uoc / U.grow:

Την Δευτέρα συνειδητοποιήσαμε όλοι μας πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν συνεργαστούμε 150 και παραπάνω άτομα ήρθαμε κοντά και αλλάξαμε όψη σε έναν παραμελημένο χώρο από τους τοπικούς φορείς. Το σημαντικότερο όλων ήταν η παρουσία μικρών παιδιών και νέων ανθρώπων. Αυτοί είναι που θα φέρουν την αλλαγή της νοοτροπίας στην υπόλοιποι κοινωνία. Τους ευχαριστούμε όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους και ας ελπίσουμε αυτή η δράση να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι για την αλλαγή της κατάστασης στον τόπο μας. Green Team UoC

Heraklion Eco Voice:

Σήμερα μια υπέροχη παρέα μαζεύτηκε στο παλιό Ξενία στον Καρτερό με έναν κοινό στόχο, την αλλαγή συνηθειών. Οι εθελοντές της ομάδας Heraklion Eco Voice ήταν εκεί μαζί με άλλες 6 ομάδες και μεμονωμένους πολίτες για να βοηθήσουν στον καθαρισμό της παραλία..

«Είναι τιμή μας η συμμετοχή του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Οικισμού Πρασσάς στην κοινή αυτή δράση, την οποία αγκάλιασε θερμά τόσος κόσμος κάθε ηλικίας. Νιώθουμε ευτυχείς που συμμετείχαμε δίνοντας το μήνυμα ότι ενωμένοι όλοι μαζί γινόμαστε ένα και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ότι ο εθελοντισμός στη χώρα μας είναι ισχυρός και οπωσδήποτε αποτελεσματικός. Μέσα σε λίγες ώρες αλλάξαμε την όψη των πραγμάτων. Ας ελπίσουμε κάποτε να φτάσουμε και στην ουσία των πραγμάτων. Δηλαδή, στη συνειδητοποίηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος ισοδυναμεί με την προστασία της ίδιας μας της ζωής.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη εμπειρία.».

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ