Κρήτη | Δεν είναι το εμπόριο αιτία διασποράς, λένε στον Άδωνι οι Ηρακλειώτες

Αντιδράσεις προκάλεσαν στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η πόλη μπορεί εύκολα να γίνει «κόκκινη» αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Φασουλάκης.

Ο κ. Φασουλάκης επεσήμανε πως είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην αγορά, όμως στην αντιπαράθεση είναι η υγεία και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. «Όλοι πρέπει να έχουμε ατομική ευθύνη. Σίγουρα η μικροεπιχειρηματικότητα δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πανδημία, γιατί είμαστε προσεκτικοί και τηρούμε όλα τα μέτρα. Έχουμε πάρει μέριμνα από τα προηγούμενα lockdown με κάποια πλέξιγκλας, τα καταστήματα ένδυσης απολυμαίνουν τα ρούχα. Καλό θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης να δει άλλες εστίες, εκεί να είναι πιο προσεκτικό το κράτος».

Σύμφωνα με τον κ. Φασουλάκη, οι μεγαλύτερες εστίες είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στο γεγονός ότι ο κάθε πολίτες μπορεί να στείλει όσα sms θέλει, προκειμένου να πραγματοποιήσει την έξοδο του. «Δεν υπάρχει μια λογική lockdown ή περιορισμός κινήσεων. Αυτά θα πρέπει να δει η κυβέρνηση κι όχι να λέει ότι θα πρέπει να κλείσει τα μαγαζιά ή τα σχολεία, είναι πυλώνες που μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα».

Η μικροεπιχειρηματικότητα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισε ο κ. Φασουλάκης ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και στα μεγάλα καταστήματα θα ήταν καλό να γίνονται παρεμβάσεις όταν παρατηρείται συνωστισμός. «Εκεί πρέπει να είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Όλες οι τράπεζες έχουν ουρές απ’ έξω, τα ταχυδρομεία το ίδιο. Δεν τηρούνται τα μέτρα και με την απειλή του κλεισίματος είδαμε τις ουρές. Αν η επιχειρηματικότητα ήταν ανοιχτή κι ο κόσμος μπορούσε να εξυπηρετηθεί δεν θα γινόταν αυτό».

Πηγή: creta24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | “Αντιδραστική η μετεξέλιξη του Μη.Περ.” λένε οι Μαχόμενοι Μηχανικοί Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΤα 4 πιο κλαψιάρικα ζώδια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ