Κρήτη | Από το «μηδέν» η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης του 1,3 εκ. ευρώ

κρήτη-από-το-μηδέν-η-εκδίκαση-της-υπ-851681

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της υπεξαίρεσης του 1.300.000 ευρώ. Λίγες ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση, η αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι ο 49χρονος βασικός κατηγορούμενος, υπεύθυνος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για υπεξαίρεση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών (Ν 1608/50) και όχι για απλή κακουργηματική υπεξαίρεση.

Πριν από λίγες ημέρες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 49χρονο ποινή κάθειρξης 9 ετών (με βάση την κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος η προβλεπόμενη ανώτατη ποινή είναι τα δέκα έτη) και η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι ο βασικός κατηγορούμενος είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Επίσης τρεις συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι δούλευαν ως υπάλληλοι στην συγκεκριμένη εταιρεία, κρίθηκαν ένοχοι για απλή (από άμεση) συνέργεια στην υπεξαίρεση και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών ενώ άσκησαν έφεση.

Τόσο η πολιτική αγωγή δια του δικηγόρου κ. Διονύση Βέρρα όσο και η εισαγγελέας έδρας κ. Δούρου πρότειναν την μεταβολή του νομικού χαρακτηρισμού της πράξης από απλή κακουργηματική υπεξαίρεση σε υπεξαίρεση του Ν 1608/50, ενόψει του γεγονότος ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου αυτού περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς κύριοι των χρημάτων που υπεξαίρεσε ο κατηγορούμενος είναι δύο ελληνικές τράπεζες και σύμφωνα με το νόμο εντάσσονται στην προστασία του Ν 1608/50. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης η πολιτική αγωγή προανήγγειλε προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης «προς την ορθή νομική κατεύθυνση».

Πράγματι υποβλήθηκε σχετική αίτηση που τελικώς έγινε δεκτή από την αντιεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook