Κρήτη | Από αμέλεια η φωτιά στην Τύλισο – Πρόστιμο σε κάτοικο που ήθελε να κάψει ξύλα

κρήτη-από-αμέλεια-η-φωτιά-στην-τύλισο-821-1549703
Φωτογραφία αρχείου

Δεν μπορούσε, άνδρας στην Τύλισο, να περιμένει λίγες ημέρες να ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος, προκειμένου να προχωρήσει σε καύση γεωργικών υπολειμμάτων, κι έτσι το απόγευμα του Σαββάτου «εισέπραξε» πρόστιμο, λόγω της φωτιάς την οποία άναψε και η οποία επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο (δείτε ΕΔΩ).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία νωρίς το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε για φωτιά στην περιοχή της Τυλίσου, και όπως διαπιστώθηκε από την πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε και έσβησε τις φλόγες, είχε ξεκινήσει από καύση που… δεν ήταν, τελικά, ελεγχόμενη. Ο υπαίτιος εντοπίστηκε και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπυρική περίοδος λήγει σε δύο ημέρες, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι από 1η Νοεμβρίου η κατάσταση γίνεται «μπάτε σκύλοι αλέστε», ακόμη και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, οποιαδήποτε καύση θα πρέπει να είναι απολύτως ελεγχόμενη και υπό όρους: να γίνει σε μέρα με άπνοια, να είναι παρών άτομο καθ’όλη τη διάρκεια της καύσης που επιχειρεί και να υπάρχει πρόσβαση σε νερό.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook