Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 200 γρ. τυρί light, τριμμένο
  • 6 κρέπες

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 5-6 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος τους.
  • Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο το μείγμα με τα μανιτάρια, το σπανάκι, τη μουστάρδα και σβήνουμε το βαλσάμικο ξίδι.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και ψηθούν καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στο γκριλ.
  • Προσθέτουμε 100 γρ. από το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Απλώνουμε τις κρέπες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι.

akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ