Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Γονέων Χανίων για την Τράπεζα Θεμάτων – «Σταματήστε να παίζετε με την ψυχολογία των παιδιών μας»

κραυγή-αγωνίας-από-την-ένωση-γονέων-χα-1461578

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας παρουσίασε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Γονέων Χανίων που καταδικάζουν το γεγονός.

Αναλύτικα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η αγανάκτησή μας πια ξεπερνάει τα όρια. Για δεύτερη μέρα τα παιδιά μας είναι σε «αναμονή» στα θρανία τους, περιμένοντας να φτιαχτεί το σύστημα που και πάλι «έπεσε»!

Είναι τέτοια η εμμονή του Υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, που προτιμά να παίζει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, παρά να δώσει λύση αφήνοντας τους εκπαιδευτικούς μας να δώσουν θέματα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία των εξετάσεων. Άλλωστε αυτοί είναι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα παιδιά μας και τις δυνατότητές τους.

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: Καταργήστε τώρα την Τράπεζα Θεμάτων! Ούτως ή άλλως συγκεντρώνει τη γενική κατακραυγή των μαθητικών κοινοτήτων, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που βλέπουμε το επιτελικό σας κράτος, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να μας παίρνει τα σπίτια μέσα σε πέντε λεπτά, να είναι εντελώς ανίκανο να διασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διενέργεια των ενδοσχολικών εξετάσεων! Να είναι εντελώς ανίκανο όταν έχει να κάνει με τις ανάγκες και την αγωνία των μαθητών!

Δε θέλουμε ούτε να φανταστούμε να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τις επόμενες μέρες…

Εδώ και τώρα σταματήστε να παίζετε με την ψυχολογία και την αγωνία των παιδιών μας!

Σταματήστε να παίζετε με τα νεύρα μας!

 

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χανίων: «Να σταματήσει επιτέλους το Υπουργείο να παίζει με τους μαθητές μας – Τέρμα πια στην αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων»

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, παρουσιάζονται σοβαρότατα προβλήματα στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές μας να μην μπορούν να δώσουν εξετάσεις, μια και δεν μπορούν να κληρωθούν θέματα!

Και πάλι οι μαθητές μας πέφτουν θύματα της διαχρονικής πολιτικής αναλγησίας του Υπουργείου, το οποίο αδιαφορεί πλήρως για την ψυχολογία τους δείχνοντας αδικαιολόγητη εμμονή στην παιδαγωγικώς απαράδεκτη και ουσιαστικά απαξιωμένη διαδικασία της Τράπεζας Θεμάτων.

Η εμμονή του Υπουργείου έχει φτάσει στο απόγειο, μια και αρνείται να δώσει έστω μια απλή οδηγία να διεξαχθούν οι εξετάσεις έστω με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, κρούουμε τον κώδωνα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook