Κραμπλ μπισκότου με κρέμα φυστικοβούτυρο

κραμπλ-μπισκότου-με-κρέμα-φυστικοβού-1699839

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Έτοιμο σε 20 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες 

1 συσκευασία μπισκότα

60 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. άχνη ζάχαρη

200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γραμ. τυρί κρέμα

100 γραμ. φυστικοβούτυρο

2 κ.σ. γάλα

λίγες σταγόνες βανίλια υγρή

μικρά μπισκότα για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Για το κραμπλ μπισκότου, βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε από την εστία.

Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μουσκέψουν.

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 170 °C στον αέρα για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με 3 κουταλιές της σούπας από την συνολική άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

Παγώνουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο να αφρατέψει.

Ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά.

Γεμίζουμε ποτήρια με στρώσεις από crumble μπισκότου και κρέμα φυστικοβούτυρο και γαρνίρουμε με μπισκότα.

Παγώνουμε για 10΄και σερβίρουμε.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook