Κόβουν ξαφνικά τμήματα σε 16 σχολεία στα Χανιά | «Το υπουργείο μισεί το δημόσιο σχολείο»

κόβουν-ξαφνικά-τμήματα-σε-16-σχολεία-στα-1273467
Ο κ. Κυριακάκης

Στο Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, επ’ αφορμή της σημερινής απεργίας στην εκπαίδευση. Ο κ. Κυριακάκης χαρακτήρισε ως «άκρως αυταρχική» την  πολιτική εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας στο κομμάτι της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι με προωθεί την «επιστροφή του επιθεωρητή».

«Οι καθηγητές γίνονται έρμαια της βούλησης ενός γραφειοκράτη» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό που διεκδικεί ο κλάδος είναι «συνολική αναβάθμιση και όχι ξεκαθάρισμα καλών και κακών σχολείων».

«Αν ο κόσμος νομίζει ότι ότι θα μπλέξουν οι ανεπρόκοποι και οι ανεπαρκείς, κάνει λάθος. Αυτοί  θα γίνουν αξιολογητές! γιατί ξέρουμε πώς λειτουργεί ο κομματικός μηχανισμός και τα βουλευτικά γραφεία.» σημείωσε και προσέθεσε: «Σας διαβεβαιώνω από τώρα ότι αυτοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα».

Παράλληλα, αναγνώρισε πως υπάρχει ανάγκη για επιμορφώσεις εκπαιδευτικών:

«Εγώ έχω διοριστεί 15 χρόνια, δεν με έχουν καλέσει ποτέ για επιμόρφωση» τόνισε ενώ σημείωσε πως: «Επίσης υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να φύγουν από την εκπαίδευση, αντιλαμβάνονται ότι δεν τους κάνει», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερων μετατάξεων στο δημόσιο, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτικός να ασχοληθεί με δουλειά γραφείου.

«Το Υπουργείο δεν το ενδιαφέρει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο (…) κάθε Υπουργός Παιδείας που εμφανίζεται στο Υπουργείο, θεωρεί πως είναι υποχρέωσή του να μας καθυβρίσει, να μας ταπεινώσει» τόνισε, σημειώνοντας πως «Εμείς οι εκπαιδευτικοί κρατήσαμε όρθιο το δημόσιο σχολείο στις εποχές κρίσης»

«Το κράτος θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε μια επιχείρηση» τόνισε. 

Καταργήσεις τμημάτων

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακή, εντελώς αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοινώθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση η κατάργηση 1.100 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία στα Χανιά είναι σε 16 σχολεία! «Εν μέσω πανδημίας οδηγούμαστε σε 27αρια ή 28αρια τμήματα, συν τον καθηγητή, συν της παράλληλης στήριξης» τόνισε, προσθέτοντας πως «αυτό στα μέσα του Οκτώβρη θα διαλύσει τα προγράμματα των σχολείων θα ξετοποθετήσει καθηγητές» την ώρα μάλιστα που « έχουν συσσωρευτεί τεράστια μαθησιακά προβλήματα στα παιδιά, τα παιδιά έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω».

«Δεν γουστάρουν – μισούν το δημόσιο σχολεία» σημείωσε, τονίζοντας πως πρόκειται για «Προκρούστες του υπολογιστή»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Κόβουν ξαφνικά τμήματα σε 16 σχολεία στα Χανιά | «Το υπουργείο μισεί το δημόσιο σχολείο»

  1. το να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί είναι καλό και θεμιτό. όμως ποιος θα τους αξιολογήσει και βάσει ποιών προσόντων;Κανονικά θα έπρεπε οι γονείς να μπορούν να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς και να λαμβάνεται ως μέρος της αξιολόγησής τους. Κατά τα άλλα, ποιο δημόσιο σχολείο τους ενδιαφέρει; Αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά;

  2. «Επίσης υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να φύγουν από την εκπαίδευση, αντιλαμβάνονται ότι δεν τους κάνει», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερων μετατάξεων στο δημόσιο, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτικός να ασχοληθεί με δουλειά γραφείου.

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΛΛΗ….
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ….
    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ….

  3. Κ κ Κ – Αξιολογήσεις πρέπει να γίνονται σε όλες τις παροχές υπηρεσιών. Ασχέτος αν είναι δημόσιες ή ιδιωτικού δικαίου. Δεν σας κρύβω ότι στην εργασία μου αυτό γίνετε από το 1991, και είμαι στον ίδιο εργοδότη. Δεν λέω ότι πάντα είναι δίκαιες οι αξιολογήσεις και δεν λέω ότι η απόδωση ενός εργαζόμενου είναι πάντα η ίδια. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχη και η θετική πλευρά. Μαθαίνεις τα λάθοι και τις αδυναμίες για να γίνεις καλύτερος/ρη! Φυσικά αν είσαι έτοιμος και αν θέλεις να την δεις την θετική πλευρά.
    Σε μια κοινωνία που από την μία μεριά, τα τελευταία εξήντα και χρόνια η νοοτροπία της είναι, μάθε δέκα κολυβογράμματα να μπεις στο δημόσιο και να αράξεις χώρις να στα κουνάει κανείς, να ασκείς εξουσία και να εξυπηρετής όποιον και όταν γουστάρεις. Και αν θες, κάνεις και κάτι απέξω για το κονόμι.
    Από την άλλη οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σωτήρες και προστάτες της Ελλάδας, ποντάροντας στην ανάγκη του βολέματος και χρησιμοποιόντας την απληστία της κοινωνίας, το χρησιμποίησαν σαν τρόπο ελέγχου των ψηφοφόρων και αποτελεσμάτων. (ΠΑΣΟΚ τότε – ωραία χρόνια και ΝΔ τώρα, όχι τέτοια πια δεν γίνονται!! Χαχαχα)
    Στο Ελλαδιστάν κανείς δεν θέλει τις αξιολογήσεις. Οι λόγοι διαφέρουν για τους υπάλληλους. Για τους δημόσιους, γιατί αν πάρουν χαμπάρι το ξύσιμο που πέφτει, θα κλάψουν πολλοί γιατί θα χάσουν την καρέκλα και θα πρέπει να δουλέψουν στην αλήθεια. Επίσης ο φόβος του κόμματος, και ποιός σε έβαλε! Είσαι μπλε και στην κυβέρνηση είναι οι πράσινοι, ωχ και την κάτσαμε. Αυτοί υποστηρίζονται και οι άλλοι όχι, αυτοί μετατίθενται αλλού και οι άλλοι όχι, και πάει λέγοντας
    Του ιδιωτικού ακόμα χειρότερα. Τώρα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση εργασίας και η προσφορά είναι μειωμένη, ακόμα χειρότερα. Εκεί μια αξιολόγηση μπορεί να είναι κακή για χίλους λόγους! Από το ο ‘’αφεντικό/ιδιοκτήτης’’ δεν κοιμήθηκε καλά, μέχρι στην/στον πελάτης-σα δεν ήπιε καλό καφε το πρωί. Όλα στο πρόγραμμα.
    Καιρός να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα, ακόμα και εδώ. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, πάντα υπάρχουν αντιδράσεις στο καινούργιο, πόσο μάλλον όταν κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, αυτές οι αξιολογήσεις θα αλλάζουν, προς την σωστή κατεύθυνση τις υπηρεσίες για το καλό όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook