Κοτόπουλο με πατάτες, λεμόνι και δεντρολίβανο

κοτόπουλο-με-πατάτες-λεμόνι-και-δεντρ-1627855

Είναι μερικά φαγητά που ταιριάζουν σε όλες τις εποχές, σε όλες τις μέρες του χρόνου και σε κάθε περίσταση. Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πατάτες, αρωματισμένο με δεντρολίβανο. Αγαπημένο σπιτικό πιάτο!

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.200 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 λεμόνια, τον χυμό

1 πρέζα πιπέρι

2 πρέζες ανθό αλατιου

Διαδικασία

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ε.π. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί θωρακίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τις κυδωνάτες πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν και ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε νερό, αρκετό για να καλύπτει το φαγητό. Δίνουμε μια δυνατή βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μία ώρα και ένα τέταρτο.

Διαλύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμoνιού, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακινώντας ελαφρά, ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Συνεχίζουμε μέχρι να πάρει ακόμα μία βράση. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’ και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook