Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 6 εκ. τα κρούσματα παγκοσμίως – 366.896 οι νεκροί

κορονοϊός-ξεπέρασαν-τα-6-εκ-τα-κρούσμα-1048349

Εξακολουθούν να αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως με τις χώρες της Αμερικής να καταγράφουν χιλιάδες θανάτους ημερησίως.

Η πανδημία που προκλήθηκε από τον νέο κορονοϊό έχει σκοτώσει τουλάχιστον 366,896 ανθρώπους παγκοσμίως αφότου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων πηγών σήμερα, Σάββατο (30/05), στις 09.00 ώρα Ελλάδος.

Περισσότερα από 6,034,667 κρούσματα έχουν διαγνωστεί επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 2,661,257 από τους ανθρώπους αυτούς θεωρούνται σήμερα ότι έχουν θεραπευτεί.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.225 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Παρασκευή (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης.

Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει σε πάνω από 102.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνούν οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Αφότου κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, στα τέλη του Φεβρουαρίου, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 1,7 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Ειδικοί, ανάμεσά τους ο ανοσιολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, τονίζουν πως ο επίσημος απολογισμός είναι πιθανότατα κατώτερος από τον πραγματικό.

Στο Μεξικό 371 άνθρωποι έχασαν τη «μάχη» το τελευταίο 24ωρο

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψαν 371 νέους θανάτους που οφείλονταν στην COVID-19 και 3.227 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να διαμορφώνεται έτσι σε 9.415 νεκρούς επί συνόλου 84.627 μολύνσεων.

Αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ωστόσο, επικαλούμενοι κυβερνητικό επιδημιολογικό μοντέλο, ότι στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο Μεξικό είναι δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι από όσους καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σχεδόν 30.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία έφθασαν τους 27.878, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Παρασκευή, με τον γίγαντα της Λατινικής Αμερικής να ξεπερνά την Ισπανία και να κατατάσσεται πλέον στην πέμπτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Βραζιλία — χώρα που εδώ και λίγο καιρό κατατάσσεται δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ — καταγράφηκαν 1.124 θάνατοι ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 26.928 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αποτελεί νέο ρεκόρ σε 24 ώρες και αυξάνει το σύνολο των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις 465.166.

Οι μόνες τέσσερις χώρες όπου καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι απ’ ό,τι στη Βραζιλία είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γαλλία.

Πλησίασαν τους 1.000 οι νεκροί στη Χιλή το τελευταίο 24ωρο

Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες: η πανδημία του κορονοϊού δεν σταματά να εξαπλώνεται στη Χιλή, όπου ο αριθμός των θυμάτων έφθασε πλέον τα 944 και ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης τα 90.638, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Σε 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν 3.695 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ 54 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων είχε καταγραφεί μόλις την προηγουμένη, όταν υπέκυψαν 49 άνθρωποι.

Στην πλειονότητά τους επρόκειτο για ηλικιωμένους με υποκείμενες παθήσεις, όμως οι αρχές υπογράμμισαν πρόσφατα ότι οι μισοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι κάτω από 40 ετών κι ότι σε αυτό το ηλικιακό φάσμα αναλογεί το 12% των εισαγωγών σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ιαθεί ανέρχεται πλέον σε 38.598.

Στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, μητροπολιτική περιοχή 7 εκατομμυρίων κατοίκων, συγκεντρώνεται πάνω από το 80% των κρουσμάτων μόλυνσης.

Η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται στο 90%.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών ανέρχεται σε 1.350, εκ των οποίων οι 1.143 βρίσκονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Ο απολογισμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 39 στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο

Ο απολογισμός των θανάτων στη Γερμανία, εξαιτίας του κορονοϊού, αυξήθηκε κατά ακόμη 39 τις τελευταίες 24 ώρες, φθάνοντας τους 8.489 συνολικά, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 738 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό να ανέρχεται πλέον σε 181.196, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Οι αριθμοί των νέων θανάτων αλλά και των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σχεδόν αμετάβλητοι σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφονταν από το ινστιτούτο χθες (39 και 741, αντίστοιχα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook