Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λιβαδειά – 18 κρούσματα σε εργοστάσιο

κορονοϊός-συναγερμός-στη-λιβαδειά-18-1116399

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές για συρροή κρουσμάτων σε εργοστάσιο στη Λιβαδειά.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους εργασίας όπως τα εργοστάσια, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως είναι η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στγν Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες, με ακόμα ένα τέτοιο περιστατικό να σημαίνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ο λόγος για εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, όπου η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 φορείς του νέου ιού, σύμφωνα με το LamiaReport.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, προστίθεται στο ρεπορτάζ του τοπικού Μέσου, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς αφορά πολλές δεκάδες πολιτών. Εκτός από συγγενείς και φίλους των εργαζομένων, επισημαίνεται, σε επαφή με τα κρούσματα ενδέχεται να ήρθαν και οι παραγωγοί, την τρέχουσα περίοδο.

Η ιστοσελίδα υπενθυμίζει, εξάλλου, πως στην περιοχή της Λιβαδειάς η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό και τον χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής, μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Ακόμα πέντε νεκροί στη χώρα

Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης γνωστοποιήθηκαν οι θάνατοι ακόμα πέντε ασθενών με Covid-19, με τη λίστα των θυμάτων της επιδημίας να μετρά, πλέον, 527.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικό», μία 85χρονη – επίσης με υποκείμενα νοσήματα – από το «Θριάσιο», αλλά και έναν 83χρονο από το ίδιο νοσοκομείο.

Ακόμα, κατέληξε ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ένας 77χρονος στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook