Κορονοϊός: Παλεύει για να ζήσει το βρέφος – «Χρειάζεται οξυγόνο υψηλής ροής»

κορονοϊός-παλεύει-για-να-ζήσει-το-βρέφ-1279285

Ο κορονοϊός απειλεί τη ζωή του μόλις 60 ημερών βρέφους από το Αγρίνιο. Το μωράκι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ζωντανό το δύο μηνών βρέφος που χτύπησε ο κορονοϊός. «Προσπαθούμε για το καλύτερο», δηλώνει σε δραματικούς τόνους ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, στο pelop.gr.

Το μωρό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου και δεν έχει διασωληνωθεί. Γίνονται ενέργειες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και προσπαθούμε για το καλύτερο, τονίζει ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το βρέφος νοσηλευόταν αρχικά στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, και πριν από δύο 24ωρα είχε πάρει εξιτήριο. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, σημείωσε επιδείνωση με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν και πάλι στο νοσοκομείο.

Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς έπρεπε να υποστηριχθεί από μάσκα οξυγόνου High Flow.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ και έχει ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής και παρακολουθείται από το προσωπικό του νοσοκομείου», λέει και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κ. Άννα Μαστοράκου.

Από τη δική του πλευρά, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης εξέφρασε την ελπίδα πως το βρέφος από το Αγρίνιο τελικά θα τα καταφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook