Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα με τα κλειστά σχολεία: Ποια δεν θα ανοίξουν λόγω κρουσμάτων

κορονοϊός-μεγαλώνει-η-λίστα-με-τα-κλει-1103462

Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία τα οποία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορονοϊού, καθώς στο σχετικό κατάλογο προστέθηκαν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στις περιφερειακές ενότητες Λέσβου και Πέλλας.

Σημειώνεται πως τα σχολεία των παραπάνω περιοχών δεν άνοιξαν τη Δευτέρα, για λόγους ασφάλειας, ενώ το προσωπικό ενημερώθηκε απόψε πως παραμείνουν κλειστά και το προσεχές διήμερο.

Νωρίτερα σήμερα είχε γνωστοποιηθεί απόφαση να παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 2ο Λύκειο Καισαριανής και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρείας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο εντοπισμός ενός κρούσματος δεν συνεπάγεται κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου αλλά μόνο του τμήματος στο οποίο κατεγράφη η μόλυνση. Στην περίπτωση, ωστόσο, του σχολείου στις Βούτες, ζητήθηκε να κλείσει όλο το σχολείο καθώς η καθηγήτρια που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο κατά τον αγιασμό.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως σύμφωνα με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την πανδημία που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τετάρτη, η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Η λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που παραμένουν κλειστά

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΛΕΣΒΟΥ έως τις 18-09-2020

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΠΕΛΛΑΣ έως τις 18-09-2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ, έως τις 18-09-2020

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Λ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 70, έως τις 27-09-2020

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 13β, έως τις 27-09-2020

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ, έως τις 18-09-2020

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 39, έως τις 27-09-2020 – Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ 2, έως τις 18-09-2020

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook