Κορονοϊός: Μέχρι και… θερμικές κάμερες επιστρατεύει δήμος της Κρήτης

Αποφασισμένοι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας και την αναχαίτιση του Covid-19, είναι στον Δήμο Ηρακλείου.

Σε αυτή τη λογική και σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική αρχή επιχειρεί να καινοτομήσει, βρίσκοντας τα κατάλληλα εργαλεία που θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό της.

Τα σύγχρονα όπλα που είναι ικανά να κλείσουν την πόρτα στην πανδημία, μπορεί να είναι μία θερμική κάμερα ή μία πύλη η οποία θα μετρά τη θερμοκρασία.

Αμφότερες εξετάζονται ως λύσεις από τον Δήμο.

“Οι Υπηρεσίες, αρχικά, προκρίνουν τη θερμική κάμερα, ένα πολύ σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο το οποίο μπορεί να μετρά μέχρι και 30 ταυτόχρονα ανθρώπους, χωρίς πρόβλημα. Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε τη δημόσια Υγεία. Θα το κάνουμε, πιλοτικά στην αρχή, στο κτήριο της Λότζια” εξηγεί ο Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου.

Εάν το πειραματικό αυτό μοντέλο πετύχει, “θα το επεκτείνουμε στα δημόσια κτήρια” συμπληρώνει ο ίδιος, λέγοντας τέλος πώς “υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις σε δεύτερο χρόνο, αν δούμε ότι εγχειρήματα σαν κι αυτά μας λύνουν διάφορα προβλήματα και μας διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία”.

Πηγή: cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ