Κορονοϊός: Αργεί ακόμα η ανοσία στα Χανιά… Πού βρισκόμαστε σήμερα και πότε αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος του 90%

Ενδιαφέρονται στοιχεία για το ποσοστό ανοσίας ανά περιοχή στην Ελλάδα, παρουσιάζει στην μελέτη του με θέμα: «Πότε αναμένεται να γίνει ενδημικός ο κορονοϊός στις ΠΕ της χώρας» ο αναλυτής Νίκος Καρδούλας.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα και τον σχετικό χάρτη που παρουσιάζει σήμερα το zarpanews.gr

τα Χανιά με ποσοστό ανοσίας που υπολογίζεται στο 64% (ημερομηνία αναφοράς 30 Νοεμβρίου) είναι αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Καρδούλα, ο στόχος του 90% ανοσίας, δεν αναμένεται πριν τις 13 Μαρτίου του 2022. Το ποσοστό αυτό, θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της ενδημικής φάσης της πανδημίας που θα μας επιτρέψει να μιλάμε για μια «κανονική» επιστροφή στην κανονικότητα.

Για τους υπολογισμούς του ποσοστού ανοσίας, ο κ. Καρδούλας λαμβάνει υπόψη το άθροισμα των εμβολιασμών και όσων νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.

Όπως προκύπτει, στην Κρήτη, Χανιά και Ρέθυμνο έχουν το χαμηλότερο ποσοστό (64%) ενώ 69% ποσοστό ανοσίας έχει πετύχει το Λασίθι και 68% το Ηράκλειο.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (79%) όπου η επίτευξη της ανοσίας αναμένεται στις 25 Ιανουαρίου σε Σαντορίνη, Κω, Σύρο και Τήνο, ενώ τα πρωτεία κατέχει η Μύκονος, η μοναδική περιοχή της χώρας που φαίνεται να έχει μπει ήδη στην ενδημική φάση.

Στα Χανιά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα 10.892 κρούσματα κορονοϊού, ενώ την τελευταία εβδομάδα η πανδημία εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ουτοπία όσοι πιστεύουν πως θα ξεμπερδέψουμε.
    Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν .
    Ότι μας έλεγαν πριν δυο χρόνια το ίδιο μας λένε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ