Κλειστά τα πάντα και σήμερα στα Χανιά λόγω της κακοκαιρίας – Ποιοι εξαιρούνται από την ανακοίνωση

κλειστά-τα-πάντα-και-σήμερα-στα-χανιά-λ-490211

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει την χώρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στα Χανιά, με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές και χαλάζι στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα χθες, Τρίτη 25/1, όπου ήταν και επίσημα η πρώτη μέρα αργίας εξαιτίας της κακοκαιρίας, στο κέντρο των Χανίων παρατηρήθηκε μικρή χιονόπτωση το μεσημέρι.

Για τον λόγω αυτό, αλλά και για την διασφάλιση της προστασίας των πολιτών, σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος παρατείνεται η γενική Αργία.

Δεν θα πραγματοποιηθούν rapid tests από τον ΕΟΔΥ σε κανένα σημείο στα Χανιά και σήμερα.

Τα Χανιά και γενικότερα η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίηση για αύξηση των έντονων καιρικών φαινομένων. Κλειστά θα παραμείνουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Από την ανακοίνωση εξαιρούνται: τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ανακοινώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.400/23/25.01.2022 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν και σήμερα.

Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές, στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης. Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε συνέχεια της διακοπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Χανίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί καθώς και τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας – Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΠΔ-ΚΔΑΠ) του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων.

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης θα λειτουργήσει στοιχειωδώς μόνο με προσωπικό ασφαλείας (φύλαξη, φοιτητική λέσχη, συντήρηση). Όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς την Πολυτεχνειούπολη. Με τη σύμφωνη γνώμη και των Κοσμητόρων των Σχολών, το πρόγραμμα των εξετάσεων της Τετάρτης 26.01.2022 μεταφέρεται αυτούσιο, χωρίς αλλαγές σε ώρες ή αίθουσες την Τετάρτη 16.02.2022. Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Επιπλέον, ο Δήμος Κισσάμου σήμερα Τετάρτη 26/1, θα λειτουργήσει μόνο για την διαχείριση των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας που έχουν προκύψει. Τα ΚΕΠ και οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν και δεν θα γίνουν συναλλαγές με το κοινό.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συνέχιση της κήρυξη της Περιφέρειας Κρήτης σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δε θα πραγματοποιηθεί και πάλι καμία συναλλαγή με το κοινό στις Υπηρεσίες του στο Δημαρχείο στο Γεράνι και στις Δημοτικές Ενότητες, ούτε τηλεφωνικές υπηρεσίες κι εξυπηρετήσεις. Θα λειτουργήσει μόνο για θέματα πολιτικής προστασίας. Η αποκομιδή των απορριμμάτων δε θα πραγματοποιηθεί.

zarpanews.gr

One thought on “Κλειστά τα πάντα και σήμερα στα Χανιά λόγω της κακοκαιρίας – Ποιοι εξαιρούνται από την ανακοίνωση

  1. Η απόφαση για κλειστά καταστήματα στην πόλη , λείαν επιεικώς απαράδεκτη.Κλειστα σχολεία, τράπεζες, όλα κλειστά για ποιο λόγο??
    Επειδή έκανε λίγο κρύο και έριξε και χιόνι στα ορεινά και ισως και πιο χαμηλά, πρέπει να κλείσουν τα πάντα?
    Άλλη μία απόδειξη ανοργανωτης και υπονάπτυκτης τοπικής κοινωνίας, θεσμών και κράτους.Γιατί τα παραπάνω πάνε μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook