Κλειστά τα σχολεία για δυο ημέρες στα Χανιά – Δείτε την απόφαση

κλειστά-τα-σχολεία-για-δυο-ημέρες-στα-χ-1362844

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.400/20/23.01.2022 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Επιπρόσθετα θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο.

Ο οδηγός ενδέχεται ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών.

Συνιστάται επομένως να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Κλειστά τα σχολεία για δυο ημέρες στα Χανιά – Δείτε την απόφαση

  1. Κλείνουν τα σχολεία με απόφαση της περιφέρειας, και οι διευθυντές των σχολείων έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να γίνει το μάθημα με WebEx. Δηλαδή τα πρωτακια, θα πρέπει Κυριακή απόγευμα να ψάχνουν κωδικούς, tablet, internet… Καλύτερα να είναι ανοιχτά τα σχολεία παρά όλη αυτή τη ταλαιπωρία που πάνε να δημιουργήσουν κάποιοι διευθυντές για προσωπική τους ικανοποίηση.

  2. Βγάζει η Αντιπεριφέρεια μία ανακοίνωση και δεν έχει συνεννοηθεί με τους αρμόδιους της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης για να συμπεριληφθεί αναφορά ή να βγει διπλή ανακοίνωση για τη λειτουργία των Σχολείων με τηλε-εκπαίδευση. Η εφαρμογή του «μακρυά από τον κ..λο μου και όπου θέλει ας πάει…» στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ΟΥΣΤ.

  3. ΟΙ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ)
    ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ή ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ή ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ή ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook