Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν νέα ύποπτη τραπεζική θυρίδα στη Χίο – Τι ψάχνουν οι αρχές

κιβωτός-του-κόσμου-ανοίγουν-νέα-ύποπτ-1580314

Σε μια «ύποπτη» τραπεζική θυρίδα στη Χίο, επεκτείνεται η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο κάτοχος της μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος, όμως φαίνεται ότι συνδέεται με τη δομή.

Οι αρχές αναμένεται να ανοίξουν την θυρίδα το αργότερο μέχρι αύριο, προκειμένου να διαπιστωθεί το περιεχόμενό της. Ήδη η Αστυνομία έχει εικόνα για δύο θυρίδες της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, σε τράπεζες της Αθήνας, στις οποίες, εκτιμάται ότι φύλασσε 800.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε κατά τις έως τώρα έρευνες οι 347.000 ήταν κρυμμένες σε σακούλες στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του στον Κολωνό, ενώ 500.000 ευρώ έχουν κατατεθεί από την πρεσβυτέρα σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα οι εισαγγελικές και διωκτικές αρχές που ερευνούν τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», θα αναζητήσουν την πιθανότητα ύπαρξης offshore εταιρειών, σε φορολογικούς «παραδείσους», ακόμη και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Με τη συνδρομή διεθνούς ιδιωτικού οργανισμού, το επόμενο διάστημα θα γίνει ενδελεχής έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του, ή ενδεχομένως κάποιο άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης από το στενό τους περιβάλλον και το Δ.Σ., συνδέεται με ύποπτες ροές χρημάτων προς το εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί, στα πλαίσια της έρευνας, αναζητούν την… διαδρομή των χρημάτων και τον τελικό τους προορισμό. Αν αυτά φυλάσσονταν σε κρύπτες, αν έβγαιναν στη συνέχεια εκτός Ελλάδας με εμβάσματα ή ακόμα και αν κατέληγαν σε κάποιον παράκτιο φορολογικό παράδεισο.

Μετά και την παραγγελία του Εισαγγελέα, η Οικονομική Αστυνομία «τρέχει» ήδη νέα προκαταρκτική έρευνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Η «βεντάλια» των ερευνών αναμένεται σταδιακά να ανοίξει και να επεκταθεί στα υπόλοιπα «ύποπτα» πρόσωπα, εκτός από τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο και τη σύζυγό του.

Οι ελεγκτικές αρχές θα εξετάσουν με σειρά προτεραιότητας συγκεκριμένα άτομα που φέρεται να βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και ταυτόχρονα έχουν διαρκή παρουσία στα Δ.Σ. της Οργάνωσης την τελευταία πενταετία. Στη συνέχεια θα εξεταστούν συγγενείς τους, αλλά και άτομα που ήταν στη διοίκηση της Κιβωτού από το 2017.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook