Κιβωτός: Πούλησαν ακίνητο στους γονείς του Ιρακινού που ήταν το δεξί χέρι του π. Αντωνίου

κιβωτός-πούλησαν-ακίνητο-στους-γονεί-1580314

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου προκύπτουν από την έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτη, που κάνει φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και προσώπων, που θεωρούντο στελέχη των Δομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστωθεί περίπου 700 ύποπτες κινήσεις καθημερινά, στους λογαριασμούς της Κιβωτού, που εμφανίζουν συνολικά ποσά περίπου 18 εκατομύρια ευρώ.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του κ. Βουρλιώτη έχει μπει και η πώληση ενός ακινήτου, που ανήκε στη Δομή, που φέρεται να αγοράστηκε από τους γονείς του Ιρακινού, που θεωρείτο κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού.

Το ύποπτο, που σύμφωνα με πληροφορίες διερευνάται, είναι το πως αποκτήθηκε το σπίτι από τους γονείς του Ιρακινού, οι οποίοι δεν εμφανίζουν εισοδήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις κινήσεις λογαριασμών φέρεται ότι, η Κιβωτός παρακρατούσε το μισθό του 35χρονου Ιρακινού, για την αποπληρωμή του σπιτιού, ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον και ψάχνει η Αρχή Ξεπλύματος είναι, το πως ζούσε ο υπάλληλος της Αρχής, εάν παρακρατείτο ο μισθός του!

Η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ( Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος), έχει δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς της Κιβωτού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς διερευνά τέσσερα κακουργήματα, όπως ξέπλυμα, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία.

Η έρευνα της Αρχής, δεν αποκλείεται να μεγαλώσει τον κύκλο των εμπλεκομένων, καθώς στο μικροσκόπιο θα μπει κάθε δωρεά, είτε σε χρήματα, είτε σε ακίνητα.

Ο κ. Βουρλιώτης θα ψάξει, εάν μέσω των δωρεών στην Κιβωτό, οι δωρητές «ξέπλεναν» χρήματα, καθώς αυτά εκπίπτουν από την εφορία.

Ομάδα από τρεις αναλυτές της Αρχής Ξεπλύματος έχει αναλάβει να ξετινάξει τις κινήσεις των λογαριασμών της Κιβωτού, του πατέρα Αντωνίου, της Πρεσβυτέρας και συγγενικών τους προσώπων, καθώς και προσώπων, που απασχολούντο ως στελέχη στις Δομές της Κιβωτού.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Αρχή ελέγχει μία προς μία τις περίπου700 κινήσεις στους λογαριασμούς της Κιβωτού, οι οποίες προς το παρόν θεωρούνται ύποπτες.

Κάθε συναλλαγή έχει μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αρχής, που προσπαθούν να διασταυρώσουν, πού κατέληγαν τα χρήματα.

Η έρευνα της Αρχής στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αρχής, θα φτάσει σε βάθος χρόνου, που προσδιορίζεται από το πότε ξεκίνησαν οι «ύποπτες» κινήσεις.

Όπως έγινε δεκτό η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε, προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.), ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Παράλληλα, τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.

Επιπλέον η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει βάλει ως προτεραιότητά της τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ, συζύγου του πατρός Αντωνίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία. Επί της ουσίας, η Αρχή εισέρχεται και στα οικονομικά του πατρός Αντωνίου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook