Κις λορέν χωρίς γλουτένη με μανιτάρια και πράσο

κις-λορέν-χωρίς-γλουτένη-με-μανιτάρια-1576646

Μια εξίσου λαχταριστή εναλλακτική, ψήνουμε και απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας κις λορέν με βάση από πολέντα, η οποία δεν περιέχει γλουτένη, μας δίνει νόστιμο αποτέλεσμα και δένει εξαιρετικά με τη γέμιση από μανιτάρια και πράσο.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βαση:

  • 500 γρ. νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα
  • 150 γρ. πολέντα
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. καφέ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijοn
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Διαδικασία

Βάση:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την πολέντα, το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 8΄ ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αποσύρουμε και, μόλις πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26-28 εκ. δημιουργώντας μια βάση για τάρτα.

Γέμιση:

  • Στο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια για 5΄, προσθέτουμε τα πράσα, συνεχίζουμε για μερικά λεπτά, αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τα λαχανικά, τη μουστάρδα, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45΄.
  • Σερβίρουμε την κις λορέν ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook