Κινητοποίηση γονέων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων | Photos

κινητοποίηση-γονέων-στο-6ο-δημοτικό-σχ-921888

Δεν γίνεται μάθημα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χώρας σήμερα, μετά από κινητοποίηση γονέων με αφορμή την συγχώνευση δύο τμημάτων.

Ο λόγος για την Ε’ τάξη του δημοτικού, στην οποία, αντί για δύο ξεχωριστά τμήματα που ήταν πέρσι, φέτος συστάθηκε ένα μεγάλο τμήμα 23 παιδιών συνολικά, εκ των οποίων τα 6 αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Έτσι, ζητούν την επανασύσταση του δεύτερου τμήματος, με παράλληλη στήριξη προς τα παιδιά με τις μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου να κυλίσει η φετινή χρονιά και η παράδοση των μαθημάτων πιο ομαλά.Μάθημα δεν θα γίνει ούτε αύριο, ενώ οι γονείς θα κάνουν επαφές με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη, ώστε να εξευρεθεί λύση.

Σε επιστολή τους αναφέρουν:

«Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα και οι κοινωνικοί φορείς της Νέας Χώρας. Οι γονείς της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Χανίων, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με την στήριξη της Ομοσπονδίας Γονέων Ένωσης Κρήτης, της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χανίων και των Κοινωνικών Φορέων Νέας Χώρας, μετά την ενημέρωση τους για την συνένωση των 2 τμημάτων της Ε ́ Δημοτικού δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους και ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών είναι στο σύνολο 23, εκ των οποίων οι 6 είναι επίσημα διαγνωσμένοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαίτερα οι 3 χρήζουν παράλληλης στήριξης.

Σύμφωνα με την νομοθεσία και των αριθμό των υπαρχόντων μαθητών θα πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός της τάξης. Θεωρούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι πρόκειται για μία τάξη με πολλές ιδιαιτερότητες δεν είναι εφικτό να γίνει μάθημα και να κυλήσει ομαλά το σχολικό έτος.

Ήδη η εκκρεμότητα αυτή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του 6ου Δημοτικού Σχολείου-ενός Δημοτικού που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό να γίνει η κατανομή των εκπαιδευτικών στις τάξεις και η έναρξη των μαθημάτων.

Ως σχολείο, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό αιτούμαστε το νόμιμο και

κατανοητό δικαίωμα των παιδιών μας, την σωστή εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμούς

και περιθωριοποιήσεις.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook