Κινητοποιήσεις κοινωνιολόγων εκπαιδευτικών και στα Χανιά: «Στις 30/6 συνάδελφοί μας θα απολυθούν και δε θα εργαστούν ξανά»

Οι κοινωνικοί επιστήμονες καλούνται υπό συνθήκες… απόλυσης να λειτουργήσουν «κανονικά», βαθμολογώντας τα γραπτά των μαθητών/μαθητριών τους, μετά και το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Στις 30/6 οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές θα απολυθούν και δε θα εργαστούν ξανά. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Π.Ε.78 θα διασκορπιστούν σε 3-4 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, με το ζήτημα της διαθεσιμότητας-απόλυσης να παραμένει ανοικτό. Συνάδελφοί μας στα ιδιωτικά σχολεία δε θα έχουν ωράριο και θα αναγκαστούν να αποδεχθούν συρρίκνωση των εισοδημάτων ή απόλυση.

Ζητάμε την επαναφορά του διδακτικού μας αντικειμένου σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα.

Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους κλάδους των εκπαιδευτικών (Οικονομικών Επιστημών, Καλλιτεχνικής παιδείας και Αρχιτεκτόνων – Πολ. Μηχανικών).

Αποχή την Τρίτη 23/6 από τη βαθμολόγηση γραπτών και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Χανιά 12:00μμ (ΔΔΕ Χανίων), Ρέθυμνο 13:00μμ (ΔΔΕ Ρεθύμνου).

Καλούμε ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ να πάρουν απόφαση στήριξης μας και συνολικής αποχής από τη βαθμολόγηση την Τρίτη 23/6.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ