Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά: «Τα σχολεία θα ανοίξουν υποστελεχωμένα» – «Η χρονιά είναι απείρως χειρότερη από πέρσι»

κινητοποιήσεις-εκπαιδευτικών-στα-χα-1274500

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων προχώρησε σε κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Αφορμή τα πολλά κενά στις εκπαιδευτικές μονάδες με το άνοιγμα των σχολείων, που δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.

Αναλυτικά το σχόλιο του προέδρου του ΣΕΠΕ, Αντώνη Τσαλαπάκη:

«Τα σχολεία θα ανοίξουν υποστελεχωμένα τον Σεπτέμβρη, με περίπου 270 κενά που υπολογίζεται οτι πρέπει να καλυφθούν για να λειτουργήσουν ομαλά οι σχολικές μονάδες. Τα κενά αφορούν εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ενώ πάνω από 70 είναι τα κενά που καταγράφονται επίσημα για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μη διαθέσει πάνω από 2 εκπαιδευτικούς ανά σχολική μονάδα με 4-5 διαγνώσεις από το ΚΕΣΥ για παιδιά με μαθησιακές λειτουργίες καθιστά τη λειτουργία των σχολείων δύσκολη και την προσφερόμενη εκπαίδευση προς τους μαθητές ακατόρθωτη. Ζητούμε κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.»

Ο Σταύρος Ζώης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, σχολίασε:

«Καλούμε όλους τους γονείς που αντιμετωπίζουν ζητήματα παράλληλης στήριξης να δραστηριοποιηθούν και να απαιτήσουν το αυτονόητο. Οι αιτήσεις αργούν, το ΚΕΣΥ υπολειτουργεί, πολλές αιτήσεις δεν έχουν καν εξεταστεί. Η ευαισθησία μιας κοινωνίας φαίνεται στο πως αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά. Όλα αυτά τα μέτρα μεθοδεύονται χρόνια τώρα και η χρονιά είναι απείρως χειρότερη από πέρσι. Ο ρυθμός που πέρασαν πράγματα καθιστά το σχολείο αρκετά χειρότερο.»

zarpanews.gr

One thought on “Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά: «Τα σχολεία θα ανοίξουν υποστελεχωμένα» – «Η χρονιά είναι απείρως χειρότερη από πέρσι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook