Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στα Χανιά: «Η κρίση του κορονοϊού έγινε «ευκαιρία» για να περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

κινητοποιήσεις-εκπαιδευτικών-στα-χα-1035124

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου που έθεσε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση έδωσαν εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων, με συγκέντρωση εχθές 30/4 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

«Αξιοποιώντας την «κρίση του κορονοϊού» ως «ευκαιρία», με τα σχολεία κλειστά και περιορισμούς στις συλλογικές διαδικασίες, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που ανάμεσα στα άλλα επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων, διατηρεί το Λύκειο-εξεταστικό κέντρο του Γαβρόγλου, θεσμοθετεί ως ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ. τα 17 έτη κ.ά.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΑΣΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, Mαρία Γαυγιωτάκη : «Το έργο του φθηνού σε περιεχόμενο σχολείου, αλλά πανάκριβου για τις λαϊκές οικογένειες, δεν είναι καινούριο. Έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Και η τωρινή, όπως και οι προηγούμενες, θέλουν τα

παιδιά μας στοιβαγμένα μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, χωρίς εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, με υποχρηματοδότηση των σχολείων και, το κυριότερο, χωρίς τη στέρεη, γενική παιδεία που θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και τους νόμους που τον διέπουν.

Τωρινοί και προηγούμενοι κυβερνώντες οραματίζονται το σχολείο της αγοράς, της επιχειρηματικότητας, της αποσπασματικής γνώσης (βλ. δεξιότητες), της ημιμάθειας, και για να το πετύχουν, επανέρχονται κάθε τρεις και λίγο με αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που τα βαφτίζουν μεταρρυθμίσεις, ενοχοποιώντας ταυτόχρονα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες για τα προβλήματα που οι ίδιοι συνειδητά δημιούργησαν.

Εμείς, αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί που ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των μαθητών/τριών μας με όλες μας τις δυνάμεις, οραματιζόμαστε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που δε θα αποκλείει τα πολλά, εκείνα, δηλαδή, που δεν είναι προνομιούχα, εκείνα που οι γονείς τους εργάζονται σκληρά για να τους προσφέρουν τα απαραίτητα και

που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα μορφώσουν. Οραματιζόμαστε το σχολείο της ολόπλευρης γνώσης, της χαράς και της δημιουργίας. Το σχολείο, που όπως είπε και ο Γληνός, βλέπει στις νέες ψυχές τη δυνατότητα μιας καλύτερης ανθρωπότητας και θέτει ολόκληρο τον εαυτό του υπηρέτη της δημιουργίας του.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές-μαθήτριές μας στην δημιουργία μια πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα τους χαλάσει τα σχέδια και θα τους αναγκάσει να πάρουν πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο διεκδικώντας δημόσια, δωρεάν, ολόπλευρη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.»

Οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί, στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ

και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά! Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook