Κινητοποιήσεις από φοιτητές στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη: Ζητούν χρήματα για την παιδεία αντί για την αστυνομία

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΜΗΠΕΡ στα Χανιά, CSD και Βιολογικό στο Ηράκλειο , επιτροπές αγώνα του ΕΛΜΕΠΑ Ηρακλείου και Σύλλογοι Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ και Εστιών στο Ρέθυμνο, προχώρησαν εχτές και σήμερα σε συμβολικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το άνοιγμα των πανεπιστημιακών σχολών μετά από σχεδόν ένα χρόνο κλεισίματος και την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα.

Στο πλαίσιο των συμβολικών αυτών κινητοποιήσεων για να ανοίξουν οι σχολές, οι φοιτητές
συγκεντρώθηκαν σε αμφιθέατρα των σχολών όπου ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα
όπως «30 εκατομμύρια για ανοικτές σχολές – όχι αστυνομία και διαγραφές», «απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία – δώστε λεφτά για την Παιδεία», «δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές έξω η αστυνομία απ’ όλες τις σχολές». Ακολούθησαν συμβολικές δράσεις στους χώρους των Πανεπιστημίων, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην πανδημία.

Παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση, απαιτώντας να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των Πανεπιστημίων:

καταγγέλλουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια (πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, κάρτες εισόδου), αλλά και το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι φοιτητές οργανώνουν τον αγώνα τους απέναντι στα νέα μέτρα και προχωρούν σε δράσεις και καλούν σε συλλαλητήριο σήμερα, 21 Γενάρη:

  • 13.30 η ώρα στο Δημαρχείο στο Ρέθυμνο
  • 12η ώρα στην Αγορά στα Χανιά
  • 11.30 η ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ