Κινέζοι φοιτητές μιλούν άπταιστα ελληνικά – Το βίντεο που έγινε viral

κινέζοι-φοιτητές-μιλούν-άπταιστα-ελλ-1568280

Viral στο TikTok έχουν γίνει Κινέζοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης οι οποίοι μιλούν άπταιστα ελληνικά.

Η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας είναι φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών και στο βίντεο δείχνουν τις αξιέπαινες ικανότητές τους στην ομιλία της ελληνικής.

Ο θαυμασμός για τους Έλληνες φιλοσόφους και η αγάπη για την ελληνική μυθολογία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική αποτέλεσαν αφορμές για να επιλέξουν να σπουδάσουν το αντικείμενο ενώ η εκπληκτική προφορά τους και το πλούσιο λεξιλόγιό τους είναι οι λόγοι που έγιναν viral.

Σε βίντεο μίλησε και η Σοφία Χου, διευθύντρια του τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα αριθμεί περίπου είκοσι με τριάντα φοιτητές.

Η ανάρτηση έχει ξεπεράσει τις 600.000 προβολές στην πλατφόρμα του TikTok και χιλιάδες σχόλια ενθουσιασμένων χρηστών.

 

@mariannalee_ Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece?? #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese ♬ πρωτότυπος ήχος – mariannalee_

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook