Κικίλιας και Φραγκάκης στη Βιέννη – Νο1 προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

κικίλιας-και-φραγκάκης-στη-βιέννη-νο1-1525020

Συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας στον τομέα του Τουρισμού, υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κος Βασίλης Κικίλιας με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler.

Ο υπουργός Τουρισμού ταξίδεψε στη Βιέννη μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Σε δήλωση του ο κ. Κικίλιας, τόνισε: «Η Ελλάδα είναι το 2022 στην κορυφή των αεροπορικών προορισμών από την Αυστρία, και ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών το καλοκαίρι, με αύξηση των πτήσεων αλλά και των προορισμών που έχουν ήδη φτάσει τους 20 σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους tour operators, οι αφίξεις από τα οργανωμένα ταξίδια είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα μηνύματα που λαμβάνω από τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς είναι πως η ταξιδιωτική κίνηση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, καθώς οι Αυστριακοί ήρθαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο και θα συνεχίσουν να έρχονται και τους επόμενους μήνες.

Είναι ενδεικτικό ότι η Κρήτη βρίσκεται πάνω από 50% και η Ρόδος πάνω από 20% σε σχέση με το 2019, η οποία ήταν η χρονιά ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων προορισμών και η επιτυχημένη φετινή σεζόν λειτουργεί ως ισχυρός μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα από μεγάλους παίκτες της αυστριακής αγοράς».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Η Αυστρία είναι μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την Ελλάδα. Φέτος η χώρα μας ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Αυστριακούς όπως είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε κατά την διάρκεια της επίσκεψης και τις συναντήσεις μας με παράγοντες της αγοράς.

Με τον Υπουργό Τουρισμού συζητήσαμε τις προοπτικές επέκτασης της περιόδου και το χειμώνα παρουσιάζοντας την πολιτική κινήτρων που έχει αρχίσει να υλοποιεί το Υπουργείο και ο ΕΟΤ. Διαπιστώσαμε σημαντικό ενδιαφέρον που μας κάνει αισιόδοξους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook