Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο Τατόι η οικογένεια για τις προετοιμασίες της ταφής

κηδεία-τέως-βασιλιά-κωνσταντίνου-στο-1607242

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (16/1).

Το πρωί της Πέμπτης (12/1) λίγο πριν τις 11:00, τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά έφτασαν στα άλλοτε βασιλικά κτήματα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο και τις εργασίες ενόψει της ταφής.

Εκεί βρέθηκαν ο γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλας, η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία, η αδερφή του, Σοφία και ο άλλος του γιος, Φίλιππος.

Το τελετουργικό

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, έπειτα από την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Έπειτα από συζητήσεις και συσκέψεις, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση η κηδεία του «τέως» να τελεστεί χωρίς να αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, με την σορό να ενταφιάζεται στο Τατόι, όπου έχουν ταφεί κι άλλα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζει τις επαφές της με τους Γλύξμπουργκ καθώς δεσμεύτηκε να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο της τελετής.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει από την οικογένεια Γλύξμπουργκ την τελική λίστα με τους καλεσμένους, ώστε να καταρτίσει σχέδιο για την ασφάλειά τους.

Βέβαιο είναι ότι στην τελετή θα παραβρεθεί η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και σύζυγος του πρώην Βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄της Ισπανίας, Σοφία που ήταν αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και πολύ πιθανόν να παραβρεθεί και ο γιος της βασιλιάς Φίλιππος ο ΣΤ΄.

Το παρών αναμένεται να δώσουν και μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Δανίας καθώς η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ήταν η κουνιάδα του εκλιπόντος, ενώ η λίστα των υψηλών αναμένεται να αυξάνεται όσο πλησιάζει η ημέρα της τελετής.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook